Košarka

Cilj pobjeda na krilima navijača

foto: KSCG

Selektor Zvezdan Mitrović nema nikakvu dilemu, uprkos svim problemima cilj naše muške reprezentacije je pobjeda protiv Bjelorusije.

Mitrović se priključio pripremama i na taj način kompletirao naše redove pred odlučujući susret u prvoj fazi kvalifikacija za Mundobasket. Uprkos tome što je bilo dosta otkaza, što je zbog klupskih obaveza kasnije došao na pripreme siguran je da se može do pobjede koja znači produžetak nadmetanja u kvalifikacijama.

“Naš je cilj da dobijemo Bjelorusiju, da nastavimo kontinuitet takmičenja u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Hvala saradnicima, kao i igračima koji su se odazvali pozivu i došli. Prema informacijama koje imam odradili su odličan posao.” kazao je Mitrović na konferenciji za medije.

“Vjerujem da su momci motivisani, tu nema problema. Mi smo napravili odličan posao rezultatom protiv Bjelorusije u gostima, to se najbolje vidi kroz pobjedu te selekcije nad Slovenijom. Ipak pobjeda bi nam omoguića direktan prolaz u sljedeći krug kvalifikacija. Uz pravi pristup i dobru podršku sa tribina mislim da je moguće ostvariti pobjedu.” ističe naš selektor.

Publika bi mogla da bude važan faktor, tako da tu vrstu pomoći očekuje i reprezentativac Nemanja Radović.

“Neobična je situacija zbog ovakvog sistema takmičenja, pa mislim da je pomoć publike ključna u ovakvom meču. Nadam se da će publika u Nikšiću doći da nas podrži u velikom broju. Znam da ljudi ovdje vole košarku i drago mi je što igramo u Nikšiću.” kaže Radović.

Lijepa sjećanja na nikšićku dvoranu i navijače ima i selektor Mitrović.

“Kad sam počeo da se bavim ovim poslom, bio sam asistent u timu Budućnosti 1996. kada smo osvojili Kup protiv Partizana. Bio je to procvat Budućnosti, bila je to utakmica za pamćenje u fenomenalnoj atmosferi i nekako je odavde sve to krenulo na nekom ozbiljnom nivou da bude. Uvijek lijepa sjećanja i uvijek dobra atmosfera koju nosim odavde još kao početnik. Tako da stvarno očekujemo jednu dobru podršku.” poručuje Mitrović.

Duel Crna Gora – Bjelorusija je u četvrtak od 21 sat. Ulaznice se prodaju na recepciji i ispred hotela Onogošt, kao i na biletarnici Sportskog centra.

Navijači se mole da ne donose u dvoranu metalne predmete i sitan novac jer će kontrola biti pojačana kako bi se ispoštovali svi zahtjevi FIBA.

Send this to a friend