Košarka

Čović optužio Dejana Radonjića da je nanio veliku štetu Zvezdi

Predsjednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović optužio je bivšeg trenera Dejana Radonjića da je izjavama na kraju prošle sezone nanio veliku štetu beogradskom klubu.

Crnogorski stručnjak tada je kazao da je ekipa radila u teškim uslovima sa svega četiri plate za cijelu sezonu, ali je ipak uspjela da osvoji triplu krunu i dođe na korak od plasmana među osam najboljih u Evropi.

“Odmah sam iste večeri u toku proslave titule na Malom Kalemegdanu pozvao Dejana i rekao mu da ne razumijem zašto je to izjavio, jer ono što mora da bude pravilo jeste da treneri ne pričaju o parama. On je iskreno odgovorio da je to bila emotivna reakcija, koji sam razumio, iako sam bio ljut. Njegova izjava je nanijela veliku štetu Crvenoj zvezdi, ali ne kažem da je to bila Radonjićeva želja. Ušli smo ničim izazvani pod oštar finansijski monitoring FIBA i Evrolige. Međutim, to nije presudilo da Zvezda ne produži ugovor sa trenerom. Nakon toga smo nas dvojica obavili niz razgovora do konačne njegove odluke da ne nastavimo saradnju”, rekao je Čović za “Politiku”.

Radonjić je četiri godine vodio Crvenu zvezdu i osvojio devet trofeja sa beogradskim klubom.

B.J.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
navijac
Gost
navijac

sram te bilo covicu

Donja Morača
Gost
Donja Morača

Svaki put su nam ovako vratili.

Mrgud
Gost
Mrgud

Je li Čoviću plata bila redovna?

Zeljko
Gost
Zeljko

Coviu veliki jezik imas zadnjih 20 god nista pozitivno nema da kazes

NHM
Gost
NHM

Kako to misliš “ničim izazvan finansijski monitoring”. Nije ga izazvalo to što ste dali četiri plate za godinu dana? Nebitno jeste li ih nadoknadili neđe kasnije, zna se šta znači gomilanje dugova, tako ste i završili pod brendom FMP-a.

Send this to a friend