Košarka

Crna Gora na startu sa Velikom Britanijom

foto i tekst: kscg.me

Juniorska košarkaška reprezentacija Crne Gore od sjutra do 5. avgusta učestvovaće na Evropskom prvenstvu, koje će biti održano u tri letonska grada (Lijepaji, Ventspilsu i Rigi).

Premijerni meč izabranici selektora Boška Radovića igraju sjutra od 13 časova protiv Velike Britanije.

“Najvažnije je izboriti opstanak i obezbijediti kontinuitet juniorima da se takmiče u elitnom rangu” kazao je selektor Boško Radović, još na prvom okupljanju naše selekcije.

Crnogorci će na Eurobasketu u Letoniji igrati u grupi D sa selekcijama Litvanije, Srbije i Velike Britanije.

“Svaka grupa je teška. Mi imamo dvije ekipe Srbiju i Litvaniju, koje su velesile evropske košarke, a tu je i Velika Britanija koja igra brzu košarku, atipičnu, tako da jeteška grupa”, kazao je ističe Radović.

Juniori su prvi dio priprema odradili u Nikšiću, a zatim su radili u Baru.

Sastav Crne Gore na šampionatu činiće Igor Drobnjak, Marko Kljajević, Andrej Vulević, Pavle Titić, Nikola Žižić, Viktor Vujisić, Bojan Tomašević, Novak Obradović, Jovan Kljajić, Danilo Brnović, Đorđije Marinović i Marko Vujičić.

“Crveni” će drugog dana šampionata (29. jula) igrati protiv Litvanije, a na kraju grupne faze (31. jula) odmjeriće snage sa Srbijom.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
...
Gost
...

Ovo je ekipa da se ide na medalju a ne izbori opstanak..najlakse je rec da se izbori opstanak kao sto i oce i onda niko ne odgovara za los rezultat..a svako ispadanje prije cetvrfinala je los rezultat za ovu reprezentaciju.

orny.cg
Gost
orny.cg

“…izboriti opstanak”? a ovo je pakao od naših selektora i njihove vjere u svoje igrače. Ako je Dubljević to, donekle, izgovorio opravdano (izostanak velikog broja igrača, od kojih je Čarapić trebalo da bude nosilac), ovaj nikako nije. Ovo je odlična generacija igrača iz ozbiljnih klubova i siguran sam da mogu i do medalje…

Send this to a friend