Košarka

Crna Gora srušila Španiju za četvrtfinale Eurobasketa

Crnogorska košarka ima sjajnu budućnost – nova demonstracija ogromnog talenta stigla je na Evropskom prvenstvu u Letoniji.

Juniori su u četvrtfinalu i to sa samo jednom pobjedom na turniru i to kakvom… Pred izabranicima Boška Radovića ustuknula je moćna Španija – 83:78.

Izgubili su “crveni” sva tri meča u grupnoj fazi, od čega dva vrlo nesrećno, a onda sve to izbrisali večerašnjim trijumfom u prvoj eliminacionoj fazi. I to trijumfom nad selekcijom koja je bila perfektna u grupi i koja je svoje rivale prosječno pobjeđivala sa 35 poena razlike.

Španci su bolje počeli meč, poslije uvodnih deset minuta igre vodili 20:12, a onda su naši ubacili u brzinu više, svjesni da i te kako imaju kvalitet da se suprotstave jednom od glavnih favorita za titulu.

Smanjili su Crnogorci neznatno tu prednost do odlaska na odmor, da bi onda u nastavku potpuno preuzeli konce igre u svoje ruke. Jovan Kljajić i Nikola Žižić su bili kreatori preokreta, a onda je u samoj završnici eksplodirao i Pavle Titić sa nekoliko krucijalnih pogodaka.

Na ulasku u posljednji minut “crveni” su imali +6, ali su za razliku od mečeva sa Litvanijom i Srbijom, ovog puta odradili posao kako treba i sačuvali vođstvo.

Titić i Žižić ubacili su po 18 poena, Kljajić pola koša manje. Dvocifren je bio i Bojan Tomašević sa 14. Špance je vukao Didak Kuevas sa 18 pogodaka.

Za ulazak u polufinale Radovićevi puleni igraće protiv Francuske. Prvi cilj je već ispunjen, opstanak je osiguran, ali ova ekipa ima značajno veće mogućnosti. Vjerujemo da će izaći na vidjelo i protiv “trikolora”.

Utakmica se igra u petak od 13 sati.

L.Đ.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Kotor66
Gost
Kotor66

Hahahahahah

MONTENEGRO
Gost
MONTENEGRO

Da li se možda neko zapitao kakva to mladost Crnogorska raste na ovim prostorima, u Državi od 650.000 hiljada ljudi. Oni su ladno dobili Španiju kojoj je godišnji budžet za košarku 13 puta veći nego što je budžet Države Crne Gore i koja pored svega togamora da “krade” ovu našu đecu da bi im bili najbolji košarkaši i sjutra igrali… Više »

Zetatrans
Gost
Zetatrans

Bravo momci a i cestitke selektoru.kad dobije favorizovanu spaniju nema cestitki a kad izgubi nije sorastao ekipi.ljudi ovo su jako mladi momci ne mozete tako lako smiriti mlade usijane glave zeljne uspjeha i dokazivanja,nisu to surovi profesionalci koji imaju nebrojeno takvih utakmica.nema zamjerke ni momcima ni selektoru.samo momci da nastave da rade

NHM
Gost
NHM

Pa kritike selektoru kad nema kapaciteta da bude trener. Kažeš mlade usijane glave, a sam je Boško usijana glava. Kako god, nije toliko bitno kakvi se rezultati ostvaruju u mlađim kategorijama, bitno je da se izgrade igrači za A selekciju. U mlađim kategorijama dobar trener je od neprocjenjivog značaja. Boško jednostavno nije dobar trener. Nekako mi djeluje kao nova verzija… Više »

Zetatrans
Gost
Zetatrans

Pa jel taj isti trener rdobio glavnog favorita za zlato?

Trta posrbica
Gost
Trta posrbica

Bravo Radovicu.Bravo momci.

Maestro
Gost
Maestro

Samo pogledajte komentare sa prošlih utakmica na ovom portalu, kad ste ih svi kinjili. I naravno da sam bio u pravu. Naprijed momci!

Preko Morace
Gost
Preko Morace

Bravo momcici..👏👏 A sad da se sruse i francuzi…Ajdeeee 🇲🇪🇲🇪🇲🇪 Ovu generaciju treba cuvat i u narednim godinama se daleko moze stic…👌👌

Kotor66
Gost
Kotor66

Nece dalje od Pg stic

MNE
Gost
MNE

Mislim da polako dolaze godine u kojima cemo svjetska i evropska prvenstva za seniore pratiti sa ogromnom paznjom i euforijom…imamo strasne mlade igrace. Ova generacija to pokazuje…i zaista steta, velika steta sto im selektor nije neko jaci…jer realno kad se 2 meca izgube kao mi one u grupi, to je do selektora, jer izgleda nije znao da ih smiri kad… Više »

Dobrota
Gost
Dobrota

Selektor je inace,ako ne znas,najjbolji trener kojeg ima Crna Gora.

Istoričar
Gost
Istoričar

Vi ste naš ponos.

Velimirvelimir
Gost
Velimirvelimir

SVE CESTITKE,NAPRIJED CRNA GORO,NAPRIJED MOMCI!

...
Gost
...

Strasna generacija,nikad bolju nismo imali! Ovo je veci potencijal od generacije koja je bila 2 na evropsko! Svaka cast ! Sto vise igraca prikljuciti A reprezentaciji,ovo je buducbost nase kosarke!

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Hvala vam za veliku pobjedu i ostvaren cilj. Hrabro protiv Francuza, mada ste već uradili dovoljno.

sasaPG
Gost
sasaPG

Bravo momci, svaka cast. Za razliku od proslih utakmica ovaj put ste odradili sve kako treba. U sledecoj utakmici dajte sve od sebe pa nek bude sto bude.

Janko
Gost
Janko

Pa kaže: Aaaajmo Crna Goro Aaao!
Ili: Allez, allez, allez, allez!
Najljepše pjesme!!!

Primorac
Gost
Primorac

Svaka čast momci,Crna Gora je sa vama,budite ponizni i nepopustljivi,borite se junački za ponos svoje domovine.nek vas bodri pjesma
Malo nas je al nas ima.

milo
Gost
milo

Bravo momci

STOSTO
Gost
STOSTO

Bravo momci, morali ste krenuti! Oni sto pljuju mladje selekcije i selektore ocito nijesu u pravu.

DJEDOVINA
Gost
DJEDOVINA

Zali Boze sto ova generacija nema makar dobrog selektora, kad vec nema odlicnog. Fenomenalna generacija. Zao mi je sto nema i Vlahovica iz generacije 2001. s ovom generacijom 2000. jer je bolji od bekova koji na ovom prvenstvu prakticno i ne ulaze u igru. Doprinio bi znacajno, a sticao bi i iskustvo igrajuci protiv starijih od sebe. Kako bilo, selektor… Više »

debrile
Gost
debrile

Tačno, Vlahović mnogo fali ovoj ekipi da zaokruži rotaciju na bekovskim pozicijama. Takođe fali i Pavle Đurišić koji bi mogao dosta da pomogne u igri pod košem, sa njima dvojicom ova ekipa bi stvarno bila po kvalitetu za medalju a evo i ovako su među 8 u Evropi što je ogroman uspjeh kako god. Odlična generacija, 00/01, nijedna generacija naša… Više »

...
Gost
...

Vlahovic je bio povrijedjen cijelo ljeto skoro i posao je nespreman na prvenstvo,vjerovatno se i nije skroz oporavio pa nisu htjeli da ga forsiraju..svakako da bi znacio dosta!

Dejan
Gost
Dejan

Bravo momci!:)

Sreto Matanski
Gost
Sreto Matanski

Svaka cast momcima,nesrecno iod Srb izgubise.
Sad ce do pol finalasigurno.
Mladiigraciafirmisace se u velike,Buducnost nastavlja da ulaze moze svega tu bit narednih 5god u CG kosarci (uspjesnog )

Mrkelja
Gost
Mrkelja

Bravo momci,svaka cast.Tako se igra za svoj narod I svoju Drzavu.Idemo na medalju

Zeljko
Gost
Zeljko

Bravo momci

Cetinje
Gost
Cetinje

Momvi svaka cast, treneru cestitke. Pametno sve u grupu izgubis i najaceg dobijes u eliminacije i sad do finala sve otvoreno

DJEDOVINA
Gost
DJEDOVINA

Otvoreno sve, a odma na Francusku poslije Spanije?? Plus poslije u polufinalu nema lakog protivnika, ako i uspiku ovako premoreni dobit atletski mocne Francuze?? Strasna logika.

Cetinje
Gost
Cetinje

Ajde gledaj to pozitivno. Momci borba i sto bude.

Send this to a friend