Košarka

Crna Gora za Eurobasket protiv Slovačke

Crnogorske košarkašice igraju posljednji i presudni meč u kvalifikacijama za Eurobasket protiv Slovačke u gostima.

Srijeda je dan D za naše djevojke, a selektor Roberto Injiges kaže da se mora odigrati bolje nego protiv BiH u Sarajevu.

“Moramo da imamo drugačiji pristup da odigramo bolji meč. Ovo je za nas finale i moramo imati fokus svih 40 minuta, ne 10 ili 20. Ako ne bude tako ne možemo doći do pobjede.”, kazao je Injiges uoči duela.

Slovakinje imaju pobjedu više u dosadašnjem toku takmičenja, ali bi Crnogorke pobjedom sjutra stigle do prvog mjesta i puta na Eurobasket.

Slovačka je dobila prvi meč u Podgorici trojkom u posljednjim trenucima meča.

“To je selekcija koja ima ogroman napadački potencijal. Imaju ekipu sa dosta djevojaka koje nastupaju u Evroligi i to pokazuje njihov kvalitet. Protiv BiH su dali 100 poena, što dovoljno govori o njihovom ofanzivnom potencijalu. Moramo da igramo odbranu, moramo smanjiti broj primljenih poena da bi imali šansu.” ističe selektor.

Uprkos porazu od BiH i blijedom izdanju u Sarajevu Injiges se nada uspjehu u sjutrašnjem duelu.

“Slovačka je bolja, ali ovo je košarka i sve je moguće. Igrali smo pogrešno protiv BiH i moramo da se ispravimo. Svi moramo dati maksimum. Moramo da igramo čvršće, agresivnije, da bolje branimo reket, skačemo i imaćemo šansu!” zaključio je španski stručnjak.

Duel Slovačka – Crna Gora igra se u srijedu u Ružomberoku od 18 sati.

tekst: kscg.me

Send this to a friend