Košarka

Jovović zgazio konkurenciju i vratio Miteldojčer u Bundesligu

Prva sezona u inostranstvu i odmah sjajan rezultat. Igor Jovović je maestralnim vođenjem vratio Miteldojčer u društvo najboljih njemačkih klubova. Jedan od najtalentovanijih košarkaških stručnjaka na Starom kontinentu opravdao je povjerenje čelnika kluba i ispunio cilj postavljen pred početak sezone.

Bivši trener Budućnosti je najprije osvojio prvo mjesto u ligaškom dijelu takmičenja, da bi u doigravanju sa pet vezanih pobjeda njegov tim se u velikom stilu vratio u Bundesligu.

“Veoma sam srećan i zadovoljan. Iza mene je odlična sezona koja je krunisana plasmanom u elitnu. Za mene je odlazak u Njemačku bio veliki izazov. Odvojio sam se od porodice i prijatelja, došao u potpuno drugu kulturu, u zemlju gdje ljudi razmišljaju na suprotan način od nas. Nekoliko mjeseci mi je trebalo da se adaptiran, ali su u klubu odmah vidjeli da pristupamo ozbiljno obavezama i rezultat takvog rada je došao na kraju. Važno je što smo uvijek imali podršku klupskih struktura”, rekao je Jovović za CdM.

Odlazak u Njemačku bio je hrabra odluka talentovanog stručnjaka.

“Crna Gora je mala država i bez obzira na minuli rad u našoj zemlji, ovdje sam startovao od nule. Njemci se prije svega vezuju za domaće tržište, ne samo kada je košarka u pitanju, već je i u fudbalu takva situacija. Samim tim sam još zadovoljniji zbog ovosezonskih rezultata. Kao narod su izuzetno vrijedni i tačni, poštuju tuđe vrijeme”.

Miteldojčer će od jeseni biti u društvu najboljih njemačkih klubova. Jovović je svjestan da njegov tim čekaju velika iskušenja.

“Već razmišljamo o timu za sljedeću sezonu. Limitirani smo jer se nalazimo u istočnoj Njemačkoj. Biće mnogo teže i stresnije u sljedećoj sezoni jer će cilj prije svega biti opstanak u ligi. Finansijski stojimo dobro, ali teško da ćemo moći da pariramo mnogo jačim klubovima”.

Čovjek koji je prije dvije godine doveo Budućnost na jednu loptu od plasmana u Evroligu koncentrisan je isključivo na obaveze u Miteldojčeru.

“Imam još godinu ugovora, uz mogućnost da saradnja bude produžena. Treneri vole da se duže zadrže u jednoj sredini, ali isto tako uvijek moraju biti spremni na promjene. U ovom momentu mislim samo o Miteldojčeru i stvarima koje nas čekaju dogodine”.

U elitnom rangu njemačke košarke rade dvojica odličnih stručnjaka. Aleksandar Đorđević sjedi na klupi Bajerna, dok je Andrea Trinkjeri strateg zvaničnog šampiona Bambera.

“U kontaktu sam sa Sašom Đorđevićem. Prošlog ljeta smo tokom priprema igrali sa Bajernom, a plan je da i ove godine učinimo isto. Trinkjerija znam odranije, još dok sam bio trener Budućnosti. Interesovao sam za neke košarkaše upravo kod stratega Bamberga.”

Iako nije u Crnoj Gori, Jovović sa pažnjom prati finalnu seriju domaćeg prvenstva između Budućnosti i Mornara.

“Interesantna serija, pogledao sam drugi meč u Baru. Mornar je odigrao kvalitetno na domaćem terenu. Igraju dosta agresivno. Budućnost ima iskustvo i karakter da odigra bolje i nadam se da će na kraju osvojiti titulu.”

Mladi stručnjak osvrnuo se i na odlične rezultate Dejana Radonjića na klupi Crvene zvezde. Jovović je sa strategom Beograđana dugo radio zajedno u stručnom štabu Budućnosti.

“Ne treba previše trošiti riječi o rezultatima Dejana Radonjića sa Zvezdom. U svakom meču Evrolige su bukvalno bili ravnopravan rival. Sticajem nesrećnih okolnosti ostali su bez plasmana među osam najboljih. Dominirali su u ABA ligi i srećan sam zbog njegovih uspjeha. Meni je osmogodišnji rad sa njim puno pomogao u trenerskom formiranju”, zaključio je Igor Jovović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
PgForever
Gost
PgForever

Ne broji se ovo, nije valjao velikom magu iz volija

Likica
Gost
Likica

Ocekivano, ovaj divni momak zivi za kosarku

novoIi
Gost
novoIi

Bravo Igi majstore

RealistA
Gost
RealistA

Bravo Igi! Svaka čast majstore! Srećno u daljem radu!

NIKOLA I
Gost
NIKOLA I

Nama nije valjao ni Jovovic, ni Radonjic, ni mnogi drugi, ocigledno da nije bilo ni do Radonjica ni do Jovovica!!!

Jorgovan
Gost
Jorgovan

Cudo je to uspio bez Bokana, velikog maga kosarke

Send this to a friend