Košarka

Crnogorski basketaši na Evropskom prvenstvu u Splitu

Od 25. do 29. jula u Splitu će se pod pokroviteljstvom Evropske univerzitetske sportske asocijacije (EUSA) održati treće Evropsko univerzitetsko prvenstvo u košarci 3×3.

Na prvenstvu će nastupiti ekipe 23 evropska univerziteta u muškoj konkurenciji i 15 ekipa u ženskoj konkurenciji, a biće održana i takmičenja u zakucavanjima i šutiranju trojki.

Čast crnogorskih studenata braniće muška ekipa Univerziteta Crne Gore u sastavu: Petar Kapešić, Goran Lončar, Lazar Perovanović i Vaso Popović, dok će trener i šef delegacije biti Milovan Ljubojević, profesor na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje i kondicioni trener mlade košarkaške reprezentacije Crne Gore.
Takmičenje u Splitu biće održano na glavnoj gradskoj promenade, na privremenim terenima postavljenim specijalno za ovo takmičenje.

Evropska univerzitetska sportska asocijacija organizuje svake neparne godine Univerzitetska prvenstva Evrope u 19 različitih sportova, dok su u parnim godinama (od 2012 godine) na programu Evropske univerzitetske igre.
U Splitu će se, istovremeno kada i šampionat u košarci 3×3 održati i prvenstva u odbojci na pijesku i sportskom penanju.

Od ostalih sportova crnogorski studenti će nastupiti na prvenstvima u džudou, karateu i tekvondou, koja se od 24. do 28. jula održavaju u Koimbri, Portugal.

Tags
Send this to a friend