Košarka

Crnoj Gori ne mogu reći ne

Francuska će, u dvorani “Pjer de Kuberten” u Parizu, večeras od 20.30 biti rival košarkaša Crne Gore u važnom pripremnom meču. Crnogorci su dobili šansu za provjeru vrhunskog kalibra, ipak bez Bojana Dubljevića koji se nacionalnom timu pridružuje u ponedjeljak.

Već u subotu Crnogorci će igrati protiv još jedne od elitnih evropskih selekcija, Grčke, u istoj dvorani u Parizu.

“Crveni” će za meč sa Francuskom biti jači zaplej mejkera Dereka Nidama iz Monaka, a nacionalnom timu priključuje se i selektor Zvezdan Mitrović, trener Asvela. Za Bojana Dubljevića i Nemanju Đurišića selekcija će biti jača najvjerovatnije tek u ponedjeljak, četiri dana pred kvalifikaci oni duel sa Turskom 14. septembra u Anakari. U gotovo preslikanoj situaciji su i Francuzi ne računaju na zvijezdu CSKA De Koloa do ponedjeljka, a selektor Vensan Kole im se priključuje pred meč sa Crnom Gorom.

Potvrda Bojana Dubljevića da u Podgoricu stiže u ponedjeljak stigla je nakon razgovora sa čelnicima njegovog kluba Valensije. Dogovor nije idealan, moraće da odigra prijateljski meč za klub u subotu, u nedjelju će putovati za domovinu.

“Ljudima u Valensiji sam rekao da reprezentaciji ne mogu reći ,,ne. U Crnoj Gori računaju na mene za dva važna kvalifikaciona meča sa Turskom i Ukrajinom. To je moja obaveza, kao igrača koji je imao čast da nosi ka pitensku traku reprezentacije”, rekao je Dubljević, iza kojeg je radno ljeto zbog oporavka Ahilove tetive. O

O stanju forme i povrede, Dubljević je jasan.

“U Valensiji i u Crnoj Gori znaju da nijesam u potpunosti spreman, praktično tri mjeseca nijesam igrao, ali je izuzetno bitno da sada budem uz nacionalni tim. Radi se o devet dana koje ću provesti sa reprezentacijom i u Valensiji su pokazali razumijevanje da od 9. do 18. septembra ne budem sa ekipom “, kazao je Dubljević.

7 Komentara na "Crnoj Gori ne mogu reći ne"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend