Košarka

Crnoj Gori ne mogu reći ne

Francuska će, u dvorani “Pjer de Kuberten” u Parizu, večeras od 20.30 biti rival košarkaša Crne Gore u važnom pripremnom meču. Crnogorci su dobili šansu za provjeru vrhunskog kalibra, ipak bez Bojana Dubljevića koji se nacionalnom timu pridružuje u ponedjeljak.

Već u subotu Crnogorci će igrati protiv još jedne od elitnih evropskih selekcija, Grčke, u istoj dvorani u Parizu.

“Crveni” će za meč sa Francuskom biti jači zaplej mejkera Dereka Nidama iz Monaka, a nacionalnom timu priključuje se i selektor Zvezdan Mitrović, trener Asvela. Za Bojana Dubljevića i Nemanju Đurišića selekcija će biti jača najvjerovatnije tek u ponedjeljak, četiri dana pred kvalifikaci oni duel sa Turskom 14. septembra u Anakari. U gotovo preslikanoj situaciji su i Francuzi ne računaju na zvijezdu CSKA De Koloa do ponedjeljka, a selektor Vensan Kole im se priključuje pred meč sa Crnom Gorom.

Potvrda Bojana Dubljevića da u Podgoricu stiže u ponedjeljak stigla je nakon razgovora sa čelnicima njegovog kluba Valensije. Dogovor nije idealan, moraće da odigra prijateljski meč za klub u subotu, u nedjelju će putovati za domovinu.

“Ljudima u Valensiji sam rekao da reprezentaciji ne mogu reći ,,ne. U Crnoj Gori računaju na mene za dva važna kvalifikaciona meča sa Turskom i Ukrajinom. To je moja obaveza, kao igrača koji je imao čast da nosi ka pitensku traku reprezentacije”, rekao je Dubljević, iza kojeg je radno ljeto zbog oporavka Ahilove tetive. O

O stanju forme i povrede, Dubljević je jasan.

“U Valensiji i u Crnoj Gori znaju da nijesam u potpunosti spreman, praktično tri mjeseca nijesam igrao, ali je izuzetno bitno da sada budem uz nacionalni tim. Radi se o devet dana koje ću provesti sa reprezentacijom i u Valensiji su pokazali razumijevanje da od 9. do 18. septembra ne budem sa ekipom “, kazao je Dubljević.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Kotor
Gost
Kotor

To su sportisti i pravi Crnogorci! bravo Bojane, sve ti zdravo i veselo bilo!

Nikšić
Gost
Nikšić

Veliki čovjek i patriota. Sve najbolje tebi i tvojoj ekipi. I da se kvalifikujemo na Svjetsko prvenstvo. Srećno.

mne
Gost
mne

Bravo Dubi…uvijek sam ga vise cijenio nego onu nasu mega zvijezdu Vucevica…Dubi je uvijek ginuo za reprezentaciju, bice od velike pomoci ova 2 meca.

delboj
Gost
delboj

A kako ga neces cijenit vise od one primadone, koji ne igra ni o od odbrane i zahtijeva da on odredjuje minutazu koliko ce da igra u repreznetaciji.

Niksic
Gost
Niksic

Bojane šampione, uaaa vucevic stari cetnik

Hej
Gost
Hej

Osjetio je njega Pavićević

basket
Gost
basket

To su sportisti takozvane ljudske gromade!!! Bojane svaka čast!!! Ne trebaju nam razni Borozani i Vučevići. Samo neka su zdravo…

Send this to a friend