Košarka Odlično izdanje Barana

Čvrstina i širina – opcije Mornara

foto: ABA liga

Konačno pravo izdanje pod obručem: čak 12 skokova više imao je Mornar od Borca u pobjedi 86:72 u 17. kolu ABA lige.

Barski tim djelovao je i svježije i čvršće u odnosu na prethodna izdanja i tri uzastopna poraza. Takva razlika u broju skokova je ostvarena, a da je ekipa koju je ovog puta predvodio pomoćni trener Zoran Peruničić imala sedam šuteva iz igre više na meču.

U odsustvu suspendovanog prvog trenera Mihaila Pavićevića, ekipa se potrudila da odigra izuzetno odgovorno i čvrsto. Makar privremeno, tim je ponovo na vrhu ABA lige.

“Vrlo je važno, taj utisak dijelim i sa trenerom Pavićevićem, da je dobro to što su ,,iskočila” dvojica ili trojica igrača sa izuzetnim učinkom. Imamo dobru rotaciju, dijelimo odgovornost, u svakom meču može neko novi zablistati. Ako se to nastavi, vjerujem da ćemo pobjeđivati u nizu i da nećemo imati problema”, poručio je Peruničić.

Gordićeva uloga

Od svih igrača, najviše je odigrao izuzetni Nemanja Gordić za nešto manje od 26 minuta na parketu je postigao 22 poena uz osam asistencija i tri skoka. Šutirao je 7-6 za dva i 4-3 za tri poena. Čak 30 indeksnih poena je sakupio, što ga čini kandidatom za igrača kola. Interesantno, čak deset poena Gordić je pogodio pod obručem, njegova igra leđima okrenutog ka košu u duelu sa protivničkim bekovima bila je izuzetno oružje za tim.

Jedini u rotaciji nije bio iskusni krilni centar Milko Bjelica, naš reprezentativac.

“Nije ulazio u igru, to sam i ja primijetio tek nakon meča. Nema tu nekog skrivenog razloga, možda sam ja prosto zaboravio da ga uvedem u igru”, dodao je Peruničić.

Novajlija Hamilton je počeo kao startna ,,petica”, a ekipa koja sada ima tri opcije na centru je igrala rasterećenije pod obručem i to je izuzetno bitno. Tako je dobro izdanje imao centar Uroš Luković za nešto manje od 11 minuta na parketu uhvatio je šest bitnih skokova, imao blokadu, tri poena.

Mornar je ubacio 15 trojki, ispostavilo se da se Borcu ne isplati taktika ,,skupljanja” pod obručem. Barski tim imao je 18 asistencija što je vrlo dobar učinak, a nije bilo potrebe da plejmejker Derek Nidam odigra više od 11 minuta.

Pred ekipom Mornara je dugo putovanje u daleki Kazanj, na meč Evrokupa protiv Uniksa u srijedu. A potom i mnogo bitniji ispit, gostovanje Megi u neđelju u Beogradu, u duelu ekipa koje se bore za plej-of poziciju ABA lige.

Send this to a friend