Košarka Saopštenje beogradskog kluba

CZV: Ostvarili smo veliku pobjedu, uvjereni smo da će biti utakmice u Podgorici

Košarkaški klub Crvena zvezda je nakon odluke ABA lige da ublaži kaznu Beograđanima zbog nedolaska na utakmicu protiv Budućnosti Voli ostvario prvu veliku pobjedu i da će nastaviti da se bori za svoja prava.

Regionalni prvak nije doputovao u Podgoricu na utakmicu koja je zakazana za 30. decembar, zbog kako je naveo, mogućnosti da njegovim igračima i članovima delegacije bude ugrožena bezbjednost u glavnom gradu Crne Gore.

“Žalbeno vijeće kao drugostepeni organ osim ovih odluka, potvrdilo je da će konačnu odluku o ponovnom odigravanju utakmice donijeti Predsjedništvo ABA lige, koje je u odsustvu sportskog direktora lige (koji je uslovno postavljen na prethodnoj Skupštini) jedino mjerodavno tijelo, koje nije na vrijeme donijelo odluku o odlaganju utakmice.

Predsjedništvo ABA lige je svojim neodlučivanjem nanijelo štetu KK Crvena zvezda mts, zašta će naš klub pokrenuti odgovarajući sudski krivični postupak, ukoliko Predsjedništvo ne ispravi svoj evidentni propust!

Ova odluka žalbenog vijeća po kojoj se našem klubu u svakom slučaju bilo kakve odluke Predsjedništva vraća neopravdano oduzeti bod, smanjuje novčana kazna, predstavlja veliku pobjedu KK Crvena zvezda mts. Naš klub ne snosi nikakvu odgovornost za kaznu od 15.001 euro, već je to odgovornost Predsjedništva ABA lige koje nije donijelo nikakvu odluku! Borba KK Crvena zvezda za regularnost i legitimitet lige se ovdje ne završava, već nastavlja punim kapacitetom! Kao klub smatramo da smo se u cjelokupnoj situaciji od 27.12.2019. godine ponašali odgovorno i u skladu sa svim propozcijama i propisima ABA lige, i to u vremenima u kojima je sporan legitimitet mnogih organa, pa i cijele asocijacije – ABA lige”, ističu iz beogradskog kluba.

U taboru Crvene zvezde uvjereni su da će biti određen datum odigravanja utakmice u Podgorici.

“KK Crvena zvezda mts nastaviće i u narednim danima sa svojim pravnim timom brojne aktivnosti kako bi Predsjedništvo ABA što prije donijelo jedinu moguću odluku, a to je odigravanje nove utakmice, ali i oko ostalih važnih pitanja poput legitimiteta ove asocijacije u kojoj postoje brojne manjkavosti koje nisu slučajnost i nanose veliku štetu svim klubovima ABA lige!”,zaključuje se u saopštenju Crvene zvezde.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Vjecna da je
Gost
Vjecna da je

ako bude utakmice buducnost ne treba da izadje na teren u znak protesta

Hajduk
Gost
Hajduk

ABA-liga je izgubila dignitet. Liga je ove godine 100% neregularna iz razloga što FMP bira koga će da pušti a protiv koga će da proba da igra da bi Zvijezdi učinio ustupak i smjestio je na 4-to mjesto. Utakmice koje je FMP odigrao protiv Mege i Igokee rezultat je bio poznat i prije početka, u nekim kladionicama su ti parovi… Više »

Green
Gost
Green

Da sam na mjestu srpske vlade angažovao bih Čovića da izdejstvuje da 100 i kusur zemalja svijeta povuče priznanje Kosova. Neka zasijeda drugostepena komisija. Iz 3 puta, ako treba.
A kad dodjete isprašićemo vas kao što rukometaši Crne Gore isprašiše Srbijicu. Ha ha ha haaaa….

Svjefol
Gost
Svjefol

Poslije ovakve odluke, ABA liga vise nikoga ne moze da kaznjava. Covicevci, neka vam je Bog u pomoci, ako dodjete da igrate. A sto god da se desi, ABA nece smjeti nikoga da kazni…

AMG
Gost
AMG

Na ovo se ne smije pristati pa makar ugasili klub! Kakva je ovo liga, kakva su ovo pravila?

Risto ološ
Gost
Risto ološ

Ako dođu neka šetaju sa popovima uveče.

H2Opolo
Gost
H2Opolo

sad kad bolje razmislim mozda je i bolje da dodju. treba ih smjestit nedje na periferiji, pa blokirat sabracaj da ne mogu doc opet hahahah

Milena
Gost
Milena

Morate doći ovamo da biste ostvarili pobjedu, ali se bojim da ćete pred punom “Moračom” vatrenih navijača u plavo-bijelom doživjeti bolan poraz. Zdravo bili, pa viđeli. A da će vam biti prijatno u grotlu “Morače”, neće, budite sigurni u to.

Dzibuti
Gost
Dzibuti

Izadji mala, izadji mala
izadji bar na cas
hocu da te vidim, hocu da te ljubim
hocu da ti cujem glas

Srbin
Gost
Srbin

Al su vas zatrovali ti mediji tu….strašno….kao da su vam isprani mozgovi. Umesto da ovakve utakmice budu praznik vi od ovoga pravite rat…

Green
Gost
Green

@Srbin
E, qq vama s vama – daleko vam “lepa” kuća. Svako jutro kad se probudim zahvalim se dobrom Bogu što nijesam Srbin i cio dan mi lijep.

Vlado
Gost
Vlado

Hristos se rodi!!Vrati se Bogu ,samo uz božicu pomoć ćeš se osloboditi mržnje i zlobe..a valjda znas,veliki ne mrze,jer je to odlika malih!!!

Green
Gost
Green

@Vlado Griješiš, Vlado. Iz usta vašeg mitropolita kaplje nepatvorena mržnja, protivno svemu što propovijeda hrišćanstvo. Sa druge strane, ja sam jednostavno srećan. Sigurno je frustrirajuće imati utisak da te svi mrze, da je cio svijet protiv tebe, da se nijesi oporavio od 1389. godine – preteško je biti u zavadi sa svim susjedima, a pri tome vjerovati da je do… Više »

Vlado
Gost
Vlado

To sto Mitropolit radi i priča to govori o njemu.To što Srbi mrze cio svijet i to govori o njima..nemoj mi da kopiomo njih i da trujemo mržnjom dušu i tijelo!!!

Send this to a friend