Košarka ABA liga

Da Luka ponovo bude ponosan

Mislili su svi da će trijumf protiv Budućnost Volija rastjerati sive oblake nad Barom i da će konačno krenuti samo lijepe vijesti. Međutim, košarkaši Mornara i njihov trener Mihailo Pavićević i njegovi izabranici su mislili o svemu samo ne o košarci prethodna dva dana. Vijest o smrti ekonoma Luke Macanovića i jednog od simbola “ponosa Bara” potresla je sve, a koliko god se trudili Barani nijesu mogli da odlože meč protiv Mege, koji se igra večeras (subota, 18h) u “Topolici”.

Iz regionalnog takmičenja je saopšteno da bez obzira na trenutnu situaciju u klubu (trojica pozitivnih, borba predsjednika sa COVID-19) utakmica se mora igrati. A, koliko je ova cijela situacija žestoko uzdrmala Mornar
najbolje govori izjava trenera Pavićevića, koji uopšte nije želio da komentariše duel sa mladom ekipom iz Beograda.

“Niti imam bilo kakvu izjavu, niti želim da u ovom trenutku govorim o besmislenim stvarima”, rekao je Pavićević za klupski sajt.

Radoje Vujošević će kao kapiten pokušati da podigne ekipu, a jedno je jasno svi koji budu u rosteru igraće za Luku.

“Duboko smo potreseni zbog Lukine smrti, u ova dva dana ne mislimo uopšte o košarci, ali potrudićemo se da skupimo snagu i izađemo na megdan Megi kao da smo u punom sastavu, onakvi kakve bi Luka volio da nas vidi”, emotivno je poručio Vujošević.

Mega je fenomenalno počela sezonu, vezala je tri pobjede na startu, a u prošlom kolu u dramatičnom finišu izgubila je od Crvene zvezde. Kao i svake godine, mlada i poletna ekipa, puna energije i željna nadigravanja. Uz to, ekipa protiv koje Mornar ima negativan skor u sedam mečeva dvije pobjede i pet poraza.

“Imaju jako dobre pojedince i ne mijenjaju mnogo igrača u toku sezone, zadržavajući okosnicu tima. Mornar igra napadačku košarku, svi su u spoljnoj liniji orijentisani kao napadači, šuteri za tri poena. Igraju jako široko sa Lukovićem, koji je jedan od glavnih odbrambenih igrača, uz još bolju odbranu nego prethodnih sezona. Od nas očekujem da koncentrisanom i čvrstom igrom zaustavimo njihovu napadačku igru, što uopšte nije lako s obzirom da oni u svakom trenutku imaju bar tri šutera za tri poena na terenu”, rekao je trener Mege Vladimir Jovanović.

Jedan od onih mečeva koji bi svi rado preskočili, ali je to nemoguće. I zbog toga, “mornari”, neka vaš Luka još jednom bude ponosan!

Send this to a friend