Košarka

Da mladi momci brže napreduju

Po uzoru na najveće evropske klubove, šampion ABA lige kreće u novi projekat kojim će se nastaviti sjajan rad sa mlađim kategorijama. Budućnost Voli i Studentski centar su dogovorili saradnju po kojoj će u redovima “studenata nastupati mladi igrači “plavih”. Trener te ekipe će biti Petar Mijović, čovjek koji radi sa juniorskom selekcijom podgoričkog kluba. Mi smo juče razgovarali sa mladim stručnjakom koji nam je otkrio detalje.

“Često smo prošle sezone u razgovorima kompletnog stručnog štaba u mlađim kategorijama, direktora Gavrila Pajovića, predsjednika Dragana Bokana, potencirali da u dogledno vrijeme moramo napraviti razvojni tim. Da naši mladi igrači od 17, 18 godina u momentu kada dolaze do kraja juniorskog staža, a objektivno nijesu za nivou koji igra prvi tim, dobiju mogućnost da se nadmeću u seniorskoj košarci. I da u mnogo jačim utakmicama nego što je juniorska liga dođu u situaciju da brže sazrijevaju i napreduju”, rekao je Mijović na početku razgovora.

Zašto baš Studentski centar?

“Po mnogo čemu nam je odgovarao. Ekipa je iz Podgorice, ima kontinuitet igranja u Erste ligi. Za nas neće biti velikih promjena ostajemo u trenažnom procesu u našoj dvorani u Kokotima, a tim će dominantno činiti momci iz našeg pogona”, priča Mijović.

Glavni cilj ovog projekta je priprema igrača za nastup u prvom timu.

“Sav ovaj program radimo u jako bliskoj saradnji sa stručnim štabom prve ekipe i trenerom Aleksandrom Džikićem. Kada selektiramo ekipu sa njim ćemo iskristalisati prioritet, kako u igračkom, tako i u rezultatskom dijelu. Razvojni dio će biti ispred takmičarskog. Međutim, ni ja kao trener, niti momci se nećemo amnestirati od rezultata. Baš kao i na treninzima, u svaki meč ćemo ulaziti posvećeno i ambiciozno sa idejom da pobijedimo”, poručuje Mijović.

Koliko će mladim igračima značiti utakmice u seniorskoj košarci? Nekoliko njih je već imalo priliku da trenira i igra utakmice u prvom timu.

“To je i osnovni razlog zašto se klub okrenuo ovom projektu. Seniorska liga će, kao i prošle, biti značajno jaka ove godine. Samom pojavom Druge ABA lige mnogo klubova selektira ekipu za nastup u tom takmičenju. Lovćen i Sutjeska prave ozbiljne timove, tu su Teodo, Ulcinj, Jedinstvo koji pokušavaju da se domognu tog ranga. Ti mečevi su dva ili tri nivoa iznad onog što tim momcima pruža juniorska crnogorska liga ili ABA”, ističe Mijović koji je početkom godine potpisao petogodišnji ugovor sa “plavima” i za kraj poručuje.

“Ovaj projekat će biti maksimalno na usluzi prvom timu i na usluzi mladim igračima”.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Igor
Gost
Igor

Bravo Peko, sa srećom neka ti sve bude! Iz prve ruke i iz ličnog iskustva tvrdim da je vrhunski profesionalac, provjereni stručnjak, posvećeni trener i sjajan pedagog!!!

vvv
Gost
vvv

Isti Vavrinka

Send this to a friend