Košarka

Da se ponovi prošlogodišnji scenario

Svoju treću sezonu u ABA ligi košarkaši Mornara otvaraju u petak gostovanjem Olimpiji iz Ljubljane.

Trener crnogorskog šampiona Mihailo Pavićević ima dosta briga pred start regionalnog takmičenja.

“U cajtnotu smo. Prvi zajednički trening imali smo u subotu, 22. septembra. Istina, nemamo pravo da jadikujemo, pošto je većina ABA ligaša bila nekompletna zbog reprezentativnih obaveza igrača i drugih razloga. Ali, nama su treninzi nasušna potreba, jer smo doveli dosta novih igrača, od kojih je, recimo, Nikola Rebić odigrao svega desetak minuta u dresu Mornara i to u drugoj kontrolnoj utakmici sa FMP-om. Jednostavno, moramo da koristimo svaki trening za podizanje forme i samopouzdanja. Napravili smo velike promjene u igračkom kadru i biće potrebno vremena i strpljenja da Mornar bude onakav kakav želimo”, rekao je Pavičević za klupski sajt.

Po riječima trenera Mornara, ABA liga će ove sezone biti, vjerovatno, jača nego ikad.

“To je sveopšta ocjena, ne samo moja. Sve ekipe su se pojačale. Tri prvoplasirane iz prošle sezone su opet odskočile, a ostali će se boriti istovremeno i za plej-of i da izbjegnu začelje tabele. Biće izuzetno zanimljiva liga, a o plasmanu od četvrtog do dvanaestog mjesta može da odluči jedna pobjeda. Mi smo, u svakom slučaju, fokusirani na ABA ligu, a svaka pobjeda u izuzetno jakom Evrokupu bila bi suvo zlato”, dodaje Pavićević.

On ističe da njegovu ekipu u Ljubljani očekuje teška utakmica.

“I Olimpija je renovirala tim. Ljubljančani imaju velikih ambicija u ovoj sezoni. Neće nam biti lako, ali pokušaćemo da iznenadimo domaćina i već na startu sebi omogućimo povoljnu poziciju. Igraćemo maksimalno angažovano, to jedino mogu da obećam”, zaključio je iskusni stručnjak.

Nemanja Vranješ je prošlogodišnju utakmicu u Ljubljani, u petom kolu ABA lige, koju je Mornar dobio 67:64, odlučio trojkom od table bukvalno u posljednjoj sekundi.

“Naravno, ne bih imao ništa protiv da se scenario ponovi. Svaka prva prvenstvena utakmica je teška i neizvjesna. Olimpija se znatno pojačala, ali mi ćemo nastojati da ih ponovo iznenadimo i na najbolji mogući način započnemo sezonu”, kaže Vranješ, čije su trojke u prošloj sezoni donijele mnogo radosti navijačima Mornara.

U rosteru barskog ABA ligaša i šampiona Crne Gore neće biti Amerikanca Vinstona Šeparda za kojeg su u Mornaru procijenili da nije tip igrača koji im je potreban u ovom trenutku.

U ekipu se vraća oporavljeni Strahinja Mićović, a igraće i Amerikanac Bronson Kejnig koji je pauzirao na jednom treningu zbog stomačnih tegoba.

Premijerni meč ovogodišnje ABA lige između Petrol Olimpije i Mornara igra se u petak, 28. septembra, od 18 časova.

Send this to a friend