Košarka

Dan za istoriju?

Bajern našeg trenera Dejana Radonjića ima priliku da večeras (20h) osvoji titulu Bundeslige, ukoliko pobijedi Albu u gostima u Berlinu.

Sportska javnost u Njemačkoj za trenutak će večeras pomjeriti fokus sa fudbalskog Mundijala, jer finale košarkaškog prvenstva nikad nije bilo tako u fokusu kao sada. Ne radi se samo o mjestu u Evroligi, već i o velikom rivalstvu dva grada i izuzetna tima koji imaju apsolutno evroligaški kvalitet.

Bajern je sa dvije pobjede do sada iznenadio, Alba je bila favorit…

“U Berlinu svakako opet jesu favoriti. Iznenadili smo ih odličnom partijom u drugom meču finala, a pokazali smo da smo čvrsti i onda kad smo mnogo griješili u trećoj utakmici. Ipak sve to treba zaboraviti, očekujem Albu na višem nivou nego do sada. Imamo šansu za trijumf, naravno daje i titula u mislima, ali ako je želimo, moramo odigrati još bolje nego u bilo kom od prethodnih mečeva”, rekao je Radonjić.

Ukoliko ne pobijedi, Bajern bi bio domaćin eventualne majstorice u Minhenu. Njemački mediji u najavi četvrtog meča finala pišu daje Radonjić vrhunskom odbranom “pročitao” Albinu igru koja se prije svega bazira na kvalitetu izuzetnih šutera. Takođe, ističe se da je Bajern tim spremniji za teške završnice mečeva.

Do sada je Bajern bio šamipion Njemačke tri puta, a posljednju titulu osvojio je 2014. godine.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
pavle
Gost
pavle

bravo dejo doktore

Rodonjizam
Gost
Rodonjizam

Naravno da ih je procitao i ogroman uspjeh za vrlo kratko vrijeme…
Nadamo se pobjedi !

Send this to a friend