Košarka Dejan Milojević o MVP igraču NBA lige

Debeljuškasti momak je najbolji na svijetu: Pokazao je da je samo nebo granica

“Predebeo”, “Ne umije da skoči”, “Loš u odbrani”, “Nisko biran na NBA draftu” “Folira da je fauliran”… Samo su neke u nizu kritika koje je dobijao momak iz Sombora nakon što je stigao u najjaču košarkašku ligu na svijetu.

Međutim, sve je to zanemareno, jer je Nikola Jokić “prosipao” magiju iz noći u noć, na svim terenima, poigravavši se sa zvanično najboljim defanzivcima u ligi. Obarao je rekorde, imao učinke od kojih se vrti u glavi, a nagrada je stigla prije dvije noći. Ono što su svi očekivali potvrdio je komesar Adam Silver u specijalnom javljanju- Nikola Jokić je MVP NBA lige!

On je na 72 meča u prosjeku bilježio 26,8 poena, 10,8 skokova i 8,6 asistencija, a nastavio je da vodi ekipu i uplej-ofu gdje Denver igra četvrt finale protiv Finiksa.

Jokić je tako postao treći Evropljanin koji je proglašen za najboljeg igrača, nakon Dirka Novickog i Janisa Adetolkunba. A, ispisao je i još jednu stranicu istorije – do MVP titule došao je kao najslabije rangirani košarkaš na draftu bio je 41. pik 2014. godine.

Čovjek koji je na neki način izmislio 26-godišnjeg centra i koji je vjerovao u njega, iako su mnogi sa čuđenjem gledali debeljuškastog dječaka iz Sombora je Dejan Milojević. Popularni Džoker je kod aktuelnog trenera Budućnost Volija u Megu stigao 2012. godine.

“Srećan sam. Koliko god sam vjerovao u njega, nijesam ni sanjao da može doći do MVP nagrada. Sve nas je oduševio i pokazao da za njega nema limita, samo je nebo granica. Uradio je ono što niko sa ovih prostora nije uspio”, rekao je Miloje za Dnevne novine.

Jokić, pored svih statističkih podataka, magičnih poteza ostati upamćen kao MVP koji je odigrao svaki meč u regularnoj sezoni. Prvi od Kobija Brajanta u sezoni 2007/08. A, bivši trener Jokića ističe da je i na početku karijere pokazivao veliki potencijal.

“Zaista sam očekivao mnogo od njega, vjerovao sam. Ne samo da će poći u NBA, već da će imati značajnu rolu. A, da će biti baš MVP, e to baš i ne”, kroz svoj karakteristični osmijeh priča Miloje.

“Drago mi je da sam i ja imao mali dio u njegovom razvoju”.

A, ako su svi ovi pobrojani rekordi i priznanja malo, treba istaći da je Jokić postao prvi centar od Šekila O’Nila (1999/00) koji je proglašen za najkorisnijeg košarkaša. Djeluje Jokić ponekad traljavo na parketu, ii sa osmjehom djeteta i očima koji sve vide oduševljava sve redom.

“Iz godine u godinu je sve bolji. Preostaje nam da uživamo”, ističe Milojević koji je dodao.

“Cijela njegova priča vezana za dolazak u NBA je atipična, drugačija od svih drugih. Njegov košarkaški klub, preko tada malog, sada već velikog kluba. Demantovao je sve priče tokom svih ovih godina”.

Miloje nije mogao da izdvoji neku anegdotu iz vremena provedenog u Megi, istakao je da su sve one ispričane, ali je imao jasan zaključak.

“Njega najbolje opisuje majica u kojoj je trener Denvera Majk Meloun izašao nakon proglašenja nagrade. Zaista vrhunska stvar”, zaključio je uz osmijeh Dejan Milojević…

Nikola Jokić, momak koji nastavlja da pomjera limite. I samo je nebo granica.

Send this to a friend