Košarka ABA liga

Dela Vale debituje u Ljubljani, Mijović: Da jakom odgovornošću nadomjestimo izostanak bitnih igrača

foto: KK Budućnost Voli

Budućnost Voli uprkos problemima sa zaraženim igračima napada pobjede nad Cedevita Olimpijom i Brešom, u predstojećim izazovima u okviru ABA lige i Evrokupa.

Prvi test, nakon što je poznato da su inficirana tri člana, Podgoričani će imati sjutra uveče u Ljubljani.

“Sigurno da je ovo jedna teška situacija za nas nakon svega što se izdešavalo u poslednja 24 sata vezano za situaciju oko kovida u timu. Prebrojavamo se na posljednjem treningu pred put za Ljubljanu, tako da naredni meč u ABA ligi čekamo sa velikim problemima u rosteru. Pokušaćemo da to nadoknadimo nekom dodatnom motivacijom kada govorimo o igračima koji su tu, i da jakom odgovornošću uspijemo da nadomjestimo izostanak bitnih igrača iz našeg tima”, rekao je Mijović uoči puta za glavni grad Slovenije.

Budućnost je i dalje bez poraza u ABA ligi, dok je Cedevita Olimpija u prethodnom kolu upisala prvi neuspjeh u regionalnom takmičenju. Tim Jurice Golemca izgubio je od Partizana.

“Sigurno neće biti lako jer igramo protiv izuzetno dobre ekipe, popunjene na svim pozicijama. Nema dobrog momenta za pojavljivanje virusa u timu, a ovaj u situaciji kad imamo vrlo važne mečeve u zgusnutom rasporedu je sigurno težak. Daćemo sve od sebe i pokušaćemo da ispravimo neke greške koje smo imali u prethodnim mečevima. U Sloveniju i Italiju sigurno ne idemo turistički, nego idemo da uradimo sve što je do nas i meč sa Cedevitom i Brešom pokušamo da odigramo najbolje moguće i dođemo u situaciju da pobijedimo“, zaključio je Mijović.

Amadeo Dela Vale spreman je za debi.

„Uzbuđen sam što ću uskoro odigrati prvi meč za ekipu Budućnosti. Timu nedostaje nekoliko veoma važnih igrača. Moramo se držati zajedno i mi ostali odigrati sa više energije. Nadam se da upravo sa energijom mogu najviše pomoći ekipi“, rekao je italijanski reprezentativac.

Meč u Ljubljani počeće u 19 časova.

Send this to a friend