Košarka

Derbi u prijestonici

foto: KK Lovćen

Lovćen će biti dostojan i nezgodan rival Budućnost Voliju, večeras (19h) u derbiju 6. kola Super lige na Cetinju.

Domaćin je bez reprezentativca Alekse Popovića i iskusnog beka Milutina Đukanovića pobijedio šampiona, barski Mornar, u petak u prijestonici. Pitanje je da li će prvotimci biti na raspolaganju i večeras treneru Miodragu Kadiji. U svakom slučaju, mladi tim Lovćena garantuje žestok meč protiv velikog favorita, baš kao protiv Mornara.

“Uoči derbija i nakon pobjede nad Mornarom ekipi treba prije svega čestitati. Pokazali su veliku borbenost i zalaganje, odigrali u svega devet dana pet utakmica. To je posebno teško sada kada imamo skraćen roster. Nadamo se da će nas nove povrede zaobići do kraja šampionata”, rekao je trener Kadija.

Budućnost Voli izvjesno je bez Nemanje Gordića i Petra Popovića u rotaciji večeras. Favorit će pokušati da iskoristi prednost u rotaciji kao i pod košem.

“Kontrola skoka biće izuzetno bitna, protivnik je atletski tim koji mnogo trči. Moramo prevazići umor i odigrati žestok meč”, rekao je Džejms Bel, krilo Budućnost Volija.

Sutjeska će u Nikšiću nastupiti sa dozom opreza, kao favorit protiv Ulcinja. Rival će igrati sa jakim motivom, s obzirom na to da bi se šanse Ulcinjana za plasman u polufinale svele na minimum u slučaju poraza. Šampion Mornar je bez prava na kiks protiv Jedinstva. Bjelopoljci su i dalje bez trijumfa i autsajderi su protiv ekipe Mihaila Pavićevića.

Send this to a friend