Košarka

DHIKA novi sponzor Košarkaškog saveza Crne Gore

Foto: KSCG

Kompanija DHIKA biće partner Košarkaškog saveza Crne Gore u naredne tri godine. Portugalski proizvođač opreme biće zadužen za izradu odjeće koju će naši košarkaši i košarkašice nositi do kraja 2025.

Ugovor su potpisali predsjednik KSCG-a Nikola Peković i izvršni direktor kompanije DHIKA Žulio Araužo.

“Izuzetno mi je zadovoljstvo što danas zvanično počinjemo novu saradnju. Posebno me raduje činjenica da je još jedna kompanija iz inostranstva prepoznala kvalitet crnogorske košarke. Naše košarkašice su već u DHIKA opremi izborile plasman na Eurobasket, pa kako se po jutru dan poznaje, siguran sam da će naša saradnja biti uspješna,” istakao je Peković.

Kompanija DHIKA postoji 17 godina i u Portugalu se profilisala kao proizvođač košarkaške opreme, međutim proizvode opremu i za fudbal, rukomet, odbojku…

Rade na tržištima Luksemburga, Angole, Belgije, Francuske, Njemačke…

“Ponosni smo na ozbiljan odnos koji imamo prema svim klijentima. Savjetujemo ih kako da kreiraju poseban model za sebe. Od više stotina klubova koji nose DHIKA opremu, nećete pronaći dva sa istim detaljima. To je naš moto, poseban dizajn za svaku ekipu. Na taj način svaki klub može koristiti svoje tradicionalne boje i imati ekskluzivan izgled opreme,” kazao je Araužo.

Kroz saradnju sa Košarkaškim savezom Crne Gore, DHIKA se predstavlja našem regionu.

“Izuzetno nam je zadovoljstvo što brend DHIKA Crnoj Gori predstavljamo uz pomoć naših košarkaša i košarkašica. Vjerujemo da ne može biti bolja promocija od sporta koji je našoj zemlji donio toliko radosti. Unikatnim dizajnom predstavljajući crnogorske simbole želimo da pokažemo koliko ozbiljno pristupamo svakom poslu. Vjerujemo da će naš kvalitet i posvećenost biti prepoznati i u našoj zemlji. Našim košarkašima sjutra želimo pobjedu protiv Češke i plasman na Mundobasket,” zaključio je direktor DHIKA Montenegro Kosta Mićanović.

Send this to a friend