Košarka

Difovci osvojili Studentsku ligu

Ekipa Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje pobijedila je Mašinski fakultet 62:56 u finalu Luštica bay Studentske lige u košarci.

U prvoj četvrtini ekipe su se smjenjivale u vođstvu, a najveću prednost imali su Mašinci (10:5), na pauzu nakon prvog perioda pogotkom Đokovića u posljednjoj sekundi DIF-ovci su imali prednost od tri poena (15:12).

Na početku drugog perioda DIF-ovci prave seriju 9:0, stekli su dvocifrenu prednost, a kada je na nešto manje od četiri minuta prije poluvremena Pajović zaradio isključujuću grešku zbog nesportskog ponašanja, šanse Mašincima da se vrate u meč bile su znatno smanjene. Na poluvremenu 11 poena prednosti za DIF-ovce (37:26).

Treći period bolje su odigrali Mašinci, nošeni odličnom podrškom sa tribina na polovini perioda prišli na -6 (38:44), a do kraja trećeg perioda dozvolili protivniku da postigne samo dva poena, pa se u poslednji period ušlo sa tri poena prednosti za DIF-ovce (46:43).

Mašinci su poenima Otaševića otvorili poslednji period, prišli na samo poen prednosti međutim snage za potpuni preokret nijesu imali. U posljednjim minutima nešto duža klupa DIF-ovaca, problemi Mašinaca sa faulovima i prednost DIF-ovaca u fizičkoj spremnosti presudili su da najsjajnije odličje pripadne momcima sa Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje.

Finale je odigrano pred punim tribinama i kulturnog centra Univerziteta Crne Gore, gdje se okupilo oko 500 gledalaca.

Fakultet za sport i FV – Mašinski fakultet 62:56 (15:12, 22:14, 9:17, 16:13)
SKC Univerziteta Crne Gore, gledalaca oko 500
Sudije: Orbović, Pejović, Vuković (Podgorica).
Fakultet za sport i FV: Ratković 14, Šćepanović 7, Raičević, Milović, Đoković 15, Zeković, Popović, Lončar 18, Vuletić, Kapešić, Perovanović 2, Tomašević 6.
Mašinski fakultet: Tomović, Otašević 13, Radenović, Posuka 15, Pivljanin 2, Pajović 4, Vučinić 11, Jovanović 11, Golijanin.

Treće mjesto pripalo je ekipi Univerziteta Donja Gorica, koja je u meču za bronzu savladala Fakultet za turizam i hotelijerstvo iz Kotora. Momci iz Kotora, iako veoma oslabljeni neigranjem nekolicine važnih igrača, najviše zahvaljujući fenomenalnom Đokoviću, koji je postigao 51 poen, bili u igri sve do poslednjih trenutaka utakmice, ali ipak nijesu imali dovoljno snage.

UDG – FTH Kotor 76:74 (35:38)
SKC Univerziteta Crne Gore, gledalaca oko 100
Sudije: Đikanović, Kuburović, Ćetković (Podgorica).
UDG: Ćetković , Kavarić 16, Strunjaš 21, Žujović 7, Vuković 26, Pešić, Radonjić, Radović, Raković 6.
FTH Kotor: Gajević 1, Jovanović 2, Đoković 51, Adžić 2, Radonjić 18.

Na kraju su najboljim ekipama svečano uručene medalje i pehari. Medalje trećeplasiranoj ekipi, dodijelila je Biserka Radulović, član UO Studentskog sportskog saveza Crne Gore, student i višestruki osvajač medalja sa seniorskih i univerzitetskih karate prvenstava, dok je pehar ekipi UDG-a uručila Dr Nela Tatar iz Sekretarijata za kulturu i sport glavnog grada, kao i član nacionalnog savjeta za sport.

Predsjednik Opštinskog studentskog sportskog saveza Podgorica, Miloš Vujošević dodijelio je srebrne medalje, dok je pehar ekipi Mašinskog fakulteta uručio Dr Duško Bjelica, predsjednik UO Univerziteta Crne Gore. Dekan Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Dr Stevo Popović dodijelio je najsjajnija odličja, a pehar šampionskoj ekipi uručio je Blagota Sekulić, košarkaški reprezentativac Crne Gore.

Send this to a friend