Košarka

Dinova prva velika rola

Dino Radončić dočekao je i opravdao prvu značajnu minutažu u prvom timu Real Madrida!

U pobjedi nad evroligašom Unikahom 99:85, odigrao je 28 minuta, ubacio šest poena uz dvije asistencije i skok.

Crnogorski tinejdžer koji će u januaru proslaviti 19. rođendan, našao se na poziciji ,,četvorke“. Trener Pablo Laso povjerio mu je važnu ulogu, da zamijeni povrijeđenu slovenačku zvijezdu Entonija Rendolfa. Dino je blistao u odbrani, pogodio tri od pet šuteva.

Samo je Džejsi Kerol proveo više vremena na parketu od njega.

“Srećan sam zbog šanse, ali i zbog toga što nijesam razočarao. Trenutno smo u jako teškom ritmu utakmica, a  situacija sa povredama nije najbolja. Tu sam da pomognem, mogu samo da zahvalim na prilici koja mi je pružena. Ne osvrćem se mnogo, kao i niko u klubu. Real ide dalje, čeka nas Evroliga.” – rekao je Radončić juče u kratkom razgovoru za “Arenu”.

Dino je dobio i čestitku od španskog reprezentativca Serhija Ljulja, beka koji je trenutno povrijeđen, a prošle sezone je bio prva zvijezda Reala.

“Svaka čast Dino, odigrao si bez greške! Samo nastavi, ovu si šansu zaslužio.” – napisao je Ljulj na društvenim mrežama.

“Naravno da mi podrška saigrača znači, posebno od Ljulja, sa kojim sam najviše u kontaktu od Španaca. Serhio mi je bio i velika podrška i interesovao se za mečeve Crne Gore tokom Eurobasketa.” – objasnio je Radončić.

Trener Pablo Laso kazao je da ima veliko povjerenje u mladog Crnogorca.

“Dinov košarkaški razvoj smatram izuzetno važnim za naš tim. Stupamo oprezno, korak po korak, a Radončić se ni na jednoj stepenici nije spotakao.” – objasnio je Laso.

Real će već večeras, u vanrednom trećem kolu Evrolige, dočekati milanski Armani, a u četvrtak gostovati Zalgirisu u Litvaniji.

Send this to a friend