Košarka

Dončić oprezan pred meč sa Crnom Gorom

foto: FIBA

Luka Dončić još nije potpuno siguran da li će igrati za Sloveniju protiv Crne Gore i Španije, ali će učiniti sve da nastupi u ta dva naredna kvalifikaciona meča za “zmajčeke” u prvoj rundi borbe za Svjetsko prvenstvo.

Najbolji igrač Evrolige i najveći talenat evopske košarke komentarisao je duele koji čekaju Sloveniju ovog ljeta.

“Prije svega, imam veliku želju da nastupim i učiniću sve što je do mene da tako i bude. Uželio sam se mečeva Slovenije. Osjećam, kao i svi u selekciji, da mnogo dugujemo navijačima koji su nas prošle godine nosili do evropske titule u Istanbulu. Te atmosfere smo se svi uželjeli i zaista nam je bitno svima da nastupimo u ,,Stožicama” poručio je Luka Dončić za Arenu.

Slovenija će prvo biti domaćin u Ljubljani 28. juna moćnoj Španiji, a zatim ugostiti na istom mjestu, u dvorani “Stožice”, našu reprezentaciju 1. jula.

“Mnogi vide meč sa Španijom kao meč za prvo mjesto. Biće sjajan, a ja ću upozoriti na meč sa Crnogorcima. Biće teško sa Crnom Gorom, ima fizički dominantne igrače koji su izuzetno borbeni i to je uvijek poseban izazov. Baš zato nam je bitna podrška, puna dvorana”, kazao je Dončić.

Luka je prije tri noći igrao čak 74. meč ove sezone, u pobjedi Real Madrida nad Gran Kanariom. I zabilježio standardno dobar i kompletan učinak, od 14 poena, sedam skokova i sedam asistencija…

“Sezona se nije završila sa finalom Evrolige, daleko od toga. Svi u Realu želimo titulu, da zaokružimo sezonu na savršen način. Potpuno smo fokusirani na te plej-of mečeve, a potom ide reprezentacija… Kada imate takav motiv, onda nema potrebe govoriti o umoru”, rekao je Dončić.

Luku čeka izlazak na NBA draft 21. juna. Prema procjeni američkih medija, neće biti prvi pik izbor Finiks Šansa najvjerovatnije će biti centar Deandre Ajton. Dončića će izabrati ili Sakramento kao drugog pika, ili Memfis kao četvrtog… Mladi Slovenac i dalje ne želi da u javnosti govori o potencijalnoj odluci da ovog ljeta započne NBA karijeru.

“Mnogo ljudi govori o mojoj budućnosti u NBA i ja to razumijem. Ipak, moj mentalitet je drugačiji, sada su u fokusu samo Realovi mečevi u španskoj ligi. Toliko i mnogo više dugujem timu u kojem sam dočekao najveće uspjehe i radosti. Gran Kanarija nam je odličan rival, nije bez razloga izborila Evroligu. Čeka nas teška završnica sezone, ali to je ono za šta smo se borili i ništa tu ne bih mijenjao”, zaključio je Luka Dončić.

Send this to a friend