Košarka

Đorđević: Igraču niko ne može da zabrani nastup za reprezentaiju

Selektor Srbije Aleksandar Đorđević rekao je da niko, pa ni NBA klubovi, ne mogu da zabrane igraču da igra za reprezentaciju ako to on stvarno hoće.

“Orlovi” su odigrali još jedan prozor kvalifikacija za Mundobasket, a mečeve protiv Grčke i Estonije propustili su Nikola Jokić, Miloš Teodosić i Boban Marjanović.

“Moje lično mišljenje, nevezano za ulogu koju imam u ovoj selekciji, jeste da niko ne može da zabrani igraču da igra za reprezentaciju ako on to želi. Ukoliko on ima neku malu sumnju, ili ne želi da igra, ili šta već, uvijek će naći neki izgovor – malo će ga poduprijeti ekipa, da mu sugeriše da ovo ljeto preskoči, odmori, radi nešto drugo… ali evo, da vam kažem šta je tu najveća caka“, rekao je Đorđević i dodao:

“Klub uvijek može da se pozove na neki medicinski problem, na neku staru povredu, može da se sakrije iza bilo čega. Ali ukoliko igrač osjeća da može, da želi, vrata su mu otvorena i niko ne može da mu zabrani da igra za reprezentaciju. Da stavimo na kraju sve na stranu, zadnja je igračeva“.

Srbija poslije 8. kola kvalifikacija za SP ima učinak 5-3 i drži treću poziciju u grupi L, gdje su selekcije Njemačke i Grčke perfeknte sa 8-0.

Aktuelni olimpijski vicešampion vizu za Kinu može da ovjeri u narednoj rundi na gostovanju Izraelu.

L.Đ.

Send this to a friend