Košarka

Drugi čin borbe za titulu: Mornar na popravnom, Budućnost oprezna

foto: KK Mornar

Borba za crnogorski košarkaški tron nastaviće se večeras u Baru, gdje će Mornar dočekati Budućnost Voli u drugom meču finala plej ofa.

Podgorički tim ubjedljivo je dobio prvi duel u “Morači” i poveo sa 1:0 u seriji, ali zvanični prvak Crne Gore neće lako predati krunu.

“Nemamo samo za protivnika ekipu Budućnosti, već i umor koji nas je lišio pomoći mnogih igrača. Međutim, ne tražimo opravdanje niti ćemo ga tražiti. Ići ćemo na pobjedu i daćemo sve od sebe da je ostvarimo, pa makar nas i četvoro bilo u rotaciji u sastavu. Na nama je da damo 100 odsto svojih mogućnosti da trofej ostane u Baru”, izjavio je plejmejker Mornara Nikola Rebić.

Oprezni su i u taboru “plavih”, uprkos dominantnom izdanju prije dvije večeri u Podgorici.

“Ostvarili smo prvi korak ka ostvarenju cilja, a to je osvajanje titule. Neophodno je da još dva puta pobijedimo Mornar, da bi trofej koji se nalazi u Baru vratili u Podgoricu. Poslije ubjedljive pobjede u prvom meču, mnogi smatraju da je sve gotovo, ali nije. Finalna serija je tek počela. Svjesni smo da samo maksimalno fokusirani i borbeni možemo da ostvarimo ono što želimo”, rekao je centar Filip Barović za Sport Klub.

Šampion Crne Gore postaće ekipa koja prva dođe do tri pobjede.

Mornar i Budućnost Voli igraće večeras od 20.30 u dvorani “Topolica”.

Send this to a friend