Košarka Madriđani u nezavidnoj situaciji

Dubljević drži sudbinu Reala u svojim rukama

Valensija našeg Bojana Dubljevića je u perfektnoj situaciji uoči posljednjeg kola grupne faze završnog turnira ACB lige. Danas može da izbaci aktuelnog prvaka i favorita Real Madrid sa takmičenja.

U 4. kolu ekipa kapitena naše reprezentacije pobijedila je Burgos 94:90 u uzbudljivom meču, sada ima skor 3-1. Real Madrid je neočekivano izgubio, i to ubjedljivo od Andore 91:75 i ima učinak 3-2.

Ukoliko Valensija u petak (18.30h) pobijedi Gran Kanariju našeg Jovana Kljajića i bivšeg reprezentativca Omara Kuka, sigurno ide u polufinale, i to sa prvog mjesta u grupi. A Real će u tom slučaju biti eliminisan, bez obzira na ishod meča ,,kraljevića” protiv Saragose našeg Nemanje Radovića.

U meču protiv Burgosa Dubljević je upisao šest poena uz skok. Najefikasniji bio je Majk Tobi sa 21 poenom uz 13 skokova. Abalde je dodao 14, Lojd 13 poena i tri skoka, a Van Rosom 12 poena u timu Valensije.

Valensija je do sada jedinu titulu prvaka Spanije osvojila 2017. godine, a sada je u odličnoj poziciji da, kao domaćin završnog turnira, ponovo konkuriše za tron.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
dr iznogud
Gost
dr iznogud

Ajmo Boki, raznesi ih, vrijeme da pocnes da dominiras i spremis se za 1/2 finale.

Send this to a friend