Košarka

Dubljević ponosan na momke

Dušan Dubljević i ovog ljeta biće heroj. Mladi košarkaški stručnjak koji je ostao upamćen po impresivnim rezultatima sa Sutjeskom, a zatim sa kadetskom selekcijom, nakon što je prošle godine u Grčkoj osvojio zlato sa našom mladom reprezentacijom na B prvenstvu Evrope, sada je u istoj zemlji sa istom selekcijom osigurao opstanak u elitnoj diviziji.

-“Ponosan sam na momke. Poslije svih nedaća i problema uspjeli smo da ostvarimo zacrtani cilj i sigurno da imam razloga za ogromno zadovoljstvo.” – istakao je za Arenu Dušan Dubljević.

Od ambisa do podviga

Mlada košarkaška reprezentacija do opstanka na Evropskom prvenstvu stigla je herojski. U meču odluke „crveni” su savladali Sloveniju (83:78), iako su 40-tak sekundi prije bili na pragu poraza, jer ,,dežela” imala vodstvo 69:63. Ali, energični nikšićki stručnjak ni tada nije gubio glavu, već je uporno ponavljao:

„Vjerujte do kraja, ništa nije izgubljeno.” I, tako je bilo. Izboren je produžetak, u kojem su naši mladi košarkaši serijom 6:0 već na startu riješili sve dileme. Bilo je pakleno teško. Imali smo smanjenu rotaciju, ušli u probleme sa faulovima, Popović se žalio na povredu, a sve to Slovenija je iskoristila da serijom 12:0 dođe do dobre pozicije. Nijesmo željeli da se predamo, već smo tada kada je bilo najteže pokazali mentalnu i fizičku snagu. Bakić je povezao nekoliko nevjerovatnih šuteva, Popović pokazao mirnoću sa linije bacanja, Starovlah pokazao sigurnost kada je najpotrebnije, dodatnu energiju donijeli Vukčević, Corović, na to se nadovezala dobra odbrana i sve to donijelo je veliku pobjedu.” – analizirao je Dubljević.

Pakleni ritam

Crna Gora je bila u najtežoj grupi, tri puta igrala je produžetke, a već danas protiv Turske kreće bitka za plasman od 9. do 12. mjesta.

S obzirom na mnogo otkazivanja i da na to da su ,,crveni” sa prilično oslabljenim rosterom otputovali u Grčku, jasno je da je ovaj rezultat vrijedan prošlogodišnjeg, kada je osvojeno prvo mjesto u B diviziji.

“Nijesam mogao da računam na Čarapića, Radonjića, Vukovića i Cuparu, a to ne da su igrači koji bi bili u 12, već su trebali da budu nosioci naše igre. Sve to otežalo je posao, ali smo vjerovali u ranije zacrtani cilj.” – ističe Dubljević.

Čovjek čiji angažman uvijek donosi uspjeh napravio je rekapitulaciju šampionata.

“Savladali smo Tursku na produžetke, zatim već u drugom kolu imali smo Francusku, gdje smo promašili zicer za pobjedu i na kraju opet u produžetku, doživjeli poraz. Te dvije utakmice prilično su nas potrošile i razlog su lošijeg izdanja protiv Islanda, gdje smo imali hendikep da je Bakić desetak minuta prije kraja zbog pet faulova morao da izađe. Zbog toga u eliminacionoj fazi došli smo na Grčku, koja je jedan od favorita prvenstva, ali smo odigrali na jednu loptu, a uz domaćinsko suđenje, ipak smo poraženi. Ipak, u meču odluke, sportska pravda je zadovoljena, a momci koji su pokazali nevjerovatnu želju i energiju nagrađeni su za sav trud i rad.” – istakao je Dubljević.

Najmlađi

Crna Gora jedina je selekcija na prvenstvu koja u rosteru ima čak šest igrača rođenih 1998. godine, što znači da već sada imamo kostur tima za naredno prvenstvo.

“Drago mi je da smo nastavili kontinuitet dobrih rezultata, ali ono što posebno raduje jeste da smo u ovoj selekciji imali šest igrača koji imaju pravo i naredne godine da igraju za ovu reprezentaciju, što znači da uz Čarapića, sigurno opet možemo da imamo dobar tim. Baš to daje značaj ovom uspjehu.” – naglasio je Dubljević.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Kralj
Gost
Kralj

Svaka vam cast momci na svemu uradjenom do sada

Send this to a friend