Košarka Pred gostovanje Zvezdi

Dubljeviću se više sviđala stara Evroliga

Bojan Dubljević vjeruje da će njegova Valensija igrati sve bolje kako vrijeme bude odmicalo.

“Slijepi miševi” nijesu najbolje ušli u sezonu, međutim igraju dobro u posljednje vrijeme. Kapiten naše selekcije Bojan Dubljević kaže da je razlog to što zbog Svjetskog prvenstva nijesu imali vremena za trening i privikavanje.

U razgovoru za Sportklub Dubi poručuje da Valensija zaslužuje stalno da igra Evroligu, a više mu se dopadao sistem takmičenja koji se koristio ranije.

„Više mi se sviđa sistem koji je bio ranije jer sada kada Evroliga ima 18 timova i igra se na svaka dva dana, to je stvarno naporno, fizički i psihički, teško je, ali je to takmičenje koje mora da se igra i mnogim igračima je čast da budu deo njega. Iskreno se nadam da će Valensija ostati u Evroligi i da će igrati u njoj više godina“, otkriva crnogorski košarkaš.

On se osvrnuo i na Mundobasket u Kini, gdje je Crna Gora prvi put nastupala na SP.

„Bilo je to nevjerovatno iskustvo, prvi i jedini put da igram na Svjetskom prvenstvu, ponosan sam na ekipu. Zasluženo smo se kvalifikovali, borili smo se kroz kvalifikacije, imali smo nevjerovatan tim, kao i atmosferu u ekipi, to nas je odvelo na šampionat. Naravno, mnogi su očekivali nešto nerealno, da ćemo uzeti medalju, ali mi smo mala zemlja, prvi put smo na najvećem takmičenje. Iz mog ugla sam ponosan što sam bio dio toga, što smo se borili na svakoj utakmici, neke stvari nijesu išle. Željeli smo da naš narod bude ponosan na nas, nije nas mnogo da možemo da se hvalimo svime i svačime, malo nas je i treba da budemo ponosni na to što imamo“, kaže Dubljević.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
grdun
Gost
grdun

A svakom normalnom moj Dubi

Send this to a friend