Košarka Crveni se spremaju za nastavak ciklusa za EP

Đurišić oprezan: Njemci će biti u kombinovanom sastavu, kao i mi, ali su željni dokazivanja

foto: FIBA

Nemanja Đurišić potencira da Crna Gora ne smije da potcijeni Njemačku u predstojećem meču kvalifikacija za prvenstvo Evrope.

Činjenica da “panceri” ne dolaze u kompletnom sastavu, neće opustiti izabranike Boška Radovića.

“To je ekipa koja je u kombinovanom sastavu kao i mi, ali željni su dokazivanja i definitivno će biti težak protivnik u tom prvom meču. Imaju par igrača koji su ozbiljni košarkaši i većina nas je tu upoznata sa njima. Uz njih ima i igrača koji su željni dokazivanja, daće energiju tako da je to ozbiljan protivnik koji ne smije da se shvati olako shvati. Mi ćemo da uradimo što je u našoj moći sa pripremom narednih dana i dobrom energijom koju uvijek imamo i nadam se da ćemo uspjeti da pobijedimo u toj prvoj utakmici”, rekao je Đurišić.

Ima iskustvo igranja u Njemačkoj, koje mu može biti od pomoći u utakmici koja naš tima čeka u petak.

“Protiv Benzinga sam igrao par puta, on ima dosta poštovanje od sudija i košarkaške scene. On može da igra na momente izvanredno, da pogodi sve moguće šuteve. Isto tako ako se odigra jaka odbrana protiv njih mogu da imaju loš dan. Definitivno će dosta zavisiti od nas, kako se pripremimo uđemo u meč, ali uz dobar pristup vjerujem da neće biti problema”, poentirao je Đurišić.

Crna Gora i Njemačka igraće u petak od 21 sat.

Send this to a friend