Košarka Zadovoljstvo

Duško i povratak pravih ratnika

Duško Ivanovićje pokazao da njegov rigorozan metod i koncept shvatanja ozbiljne ratničke košarke i dalje ima validnost na vrhunskoj košarkaškoj sceni.

To je komentar Karlosa Pereza de Arilućee, kolumniste lista El Koreo, nakon što je Crnogorac osvojio titulu prvaka Španije sa Baskonijom, svoju treću u tri mandata na klupi tog evroligaša.

Tekst prati i interesantna karikatura, na kojoj su simboli Baskonije i Ivanović sa mačem u rukama, na čijem sječivu piše ,,Caracter Baskonia”. Vrlo je jasno, da je taj kvalitet mentalne snage nesalomivih takmičara ono ključno što je naš slavni trener donio šampionskoj ekipi.

Za sada, Ivanovićev ugovor u Baskoniji produžen je za jednu sezonu, do ljeta 2021. godine. Međutim, predsjednik kluba Hozean Kereheta vidi Bjelopoljca kao ključnu figuru dugoročnih planova.

“Volio bih da sa nama Duško ostane mnogo, mnogo godina. To nema veze sa ovim osvajanjem titule. Krajem aprila još sam javno govorio da bih volio da Ivanović ostane i vodi naš tim u budućnosti. Tada sam rekao da sam uvjeren da ćemo nastaviti saradnju bez bilo kakvih problema. Takav odnos povjerenja smo izgradili”, rekao je Kereheta.

Na ovaj način, Duško će započeti svoju 11. sezonu na klupi Baskonije, u tri mandata. Ukupno je njegova ekipa u tom periodu igrala 13 finala i osvojila sedam trofeja.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Majkl1
Gost
Majkl1

Od početka igračke karijere pa do danas, osim talenta i fizičkih predispozicija za igrača, Duška krasi ta čelična disciplina i volja, uz to ,zna kako da to prenese na svoje igrače i nekada saigrače. Sjećam se kada je Božidar Maljković odabrao Duška, kao igrača koji je nedostajao Jugoplastici da bi postigla najveće uspjeha. U tadašnjoj Jugoslaviji je bilo mnogo sjajnih… Više »

Send this to a friend