Košarka Povratak obavezama: Košarkašice Budućnost Bemaxa u dva dana igraju dva meča protiv Celja

Dva derbija kao prekretnica

Košarkašice Budućnost Bemaxa prve mečeve u 2021. godini odigraće u ,,Bemax areni i to u dva dana dva derbija protiv Celja.

Dva derbija za oba tima mogu biti prekretnica za ,,plave koje su na skoru 7-1 ova dva duela, koja se igraju u petak i subotu, mogu ostaviti samo jednu dilemu da li će biti prve ili druge uoči fajnal-fora, dok za Celje, koje ima kiks protiv Orlova, može biti od još većeg značaja za borbu kada je u pitanju finalni turnir.

Dva kluba koja imaju najduži staž učešća na završnim turnirima tokom posljednje decenije, ove sezone imaju nikad mlađe sastave. Šampion Slovenije na domaćoj sceni već je doživio dva poraza, u WABA ligi je neočekivano kiksao protiv Orlova, ali kako je sezona odmicala tako se i Celje dizalo, pa je i pored činjenice da je gotovo pola U17 ekipe priključeno seniorskoj ekipi, ponovo jako blizu plasmana na fajnal-for.

Iako su Slovenke podmlađene, u podgoričkom timu sa dosta opreza očekuju dvomeč, svjesni značaja utakmice.

“Utakmice protiv nas i Celja uvijek su neizvjesne. Tu prednost domaćeg terena ne znači mnogo, jer igramo godinama sa njima zaista jako dobre utakmice, igrali smo i na završnim turnirima, za treće mjesto, finale, tako da je po mnogima to pravi regionalni derbi koji već godinama traje. Istina je da je Celje sada podmlađeno, ali to je ekipa jako talentovanih igračica, uz nekoliko starijih, koja je tokom sezone napredovala, tako da neće biti lako”, upozorila je kapitenka Budućnost Bemaxa Nikolina Babić.

Celje je imalo veliki kiks protiv Orlova, pa je samo sebi zakomplikovalo posao, ali je pobjedom protiv Montane napravio možda i presudan korak ka fajnalforu.

“Ta pobjeda protiv Montane, koja je uz Beroe, definitivno najjača, dokaz je da je Celje sada mnogo bolje nego na početku sezone. Ispravili su se za taj kiks i sada su opet u dobroj poziciji”, dodala je plejmejkerka “plavih”.

Podgoričanke će nakon dvomeča sa Partizanom na kraju 2020. godine, sada ovu otvoriti još jednim dvomečom, ali protiv šampiona Slovenije.

“Nije lako igrati protiv istog rivala u malom vremenskom intervalu, posebno ne u dva dana odnosno to je gotovo za 24 časa. Ali sigurno da naše iskustvo baš u tom dvomeču može biti prevaga, tako da se nadam da možemo slaviti, što bi nam stvorilo dobru poziciju pred teško gostovanje u Staroj Zagori i sam finiš ligaškog dijela u kojem imamo i derbi protiv Montane na svom terenu”, naglasila je Babić.

 

Send this to a friend