Košarka

Dva tima u plej ofu ABA lige su veliki uspjeh crnogorske košarke

foto: aba-liga.com

Trener Mornara Mihailo Pavićević rekao je da je velika stvar za crnogorsku košarku činjenica da će dvije ekipe igrati u plej ofu ABA lige.

Barani su sinoć obezbijedili plasman u polufinale, dok se odranije znalo da će Budućnost biti u doigravanju.

„Prvo želim da naglasim da je napravljen veliki uspjeh kada je crnogorska košarka u pitanju. Stvarno možemo da budemo ponosni na činjenicu da će dve ekipe iz Crne Gore igrati u polufinalu. Ponosan sam na svoje momke, ponosan sam na činjenicu da smo već sada ostvarili sva obećanja koja smo dali na početku sezone. Obezbijedili smo plasman u polufinale ABA lige, borićemo se za trofeje u domaćem šampionatu i Kupu, sasvim dobri smo bili i u Evropi”, rekao je Pavićević za Sport Klub.

Košarkaše Mornara 16. i 17. februara u Podgorici čeka završni turnir Kupa Crne Gore. Za trofej će im konkurisati Budućnost, Lovćen i Sutjeska.

„Budućnost brani trofej i veliki je favorit. Međutim, sve ekipe koja učestvuju na finalnom turniru se nadaju trofeju i pokušaće da stignu do njega. Kup je takmičenje u kome se iznenađenja često dešavaju jer je u pitanju jedna utakmica u kojoj je sve moguće. Popravnog nema. Lovćen i Sutjeska imaju veoma dobre ekipe, a moram da naglasim da je generalno gledano košarka u Crnoj Gori počela da se budi i napreduje velikim koracima. Pored Budućnosti i Mornara, sada su tu ponovo stari centri kakvi su Cetinje i Nikšić, dobre ekipe imaju Teodo koji igra ABA 2 ligu, Ulcinj, Ibar… Što se nas tiče mi rasterećeno dočekujemo okršaje u Podgorici, jer smo mi cilj ostvarili. Mi smo najavili borbu za trofej i stigli smo do prilike da se borimo za Kup. Nismo opterećeni imperativom, a to bi u neku ruku mogla da bude i naša prednost. U svakom slučaju očekujem dva lijepa dana, dva dana u kojima će ljubitelji košarke u Crnoj Gori moći da uživaju“, dodao je Pavićević.

Mornar će u posljednja dva kola ABA lige igrati protiv Cibone i MZT-a, ali ti mečevi neće imati rezultatsku važnost.

B.J.

Send this to a friend