Košarka

Džekson se nada da je ubijedio navijače

foto: KK Budućnost Voli

Budućnost Voli čekala je Edvina Džeksona do treće četvrtine drugog polufinalnog ABA meča sa Cedevitom a onda je Francuz počeo da rešeta. Sa 12 poena za nešto više od pola dionice, ekipa je stigla blizu dvocifrene prednosti.

“Ne plašim se momenta, nikad. Iza sebe imam tri šampionata svijeta, svaki je bio posebna priča, imam i velike medalje. Igrao sam i finale ACB lige sa Barselonom. Ovakve utakmice volim, to su mečevi koji najbolje pokažu kakav je ko igrač. Amerikanci kažu, “do or die” otprilike, odradiš posao kako treba ili te nema”, kazao je Džekson.

Francuz je istakao da je imao veliki motiv da baš u ,,Morači” u ovom meču odigra na visokom nivou. Tokom marta nije imao veliku, lidersku partiju. Bio je i žestoko kritikovan nakon poraza od Efesa, pa izgubljenog meča od Cedevite u Zagrebu…

“Volim da vjerujem da igrač dođe u priliku da napravi veliki potez onda kad to zasluži. To ima mnogo veze sa zalaganjem, emocijama, sviješću o onome što radite u kontinuitetu. Znam odlično da nijesam igrao dobro protiv Cedevite u prvom polufinalnom meču. Nadam se da je moja partija u ,,Morači” pokazala koliko mi je bilo stalo, da to ispravim. Zbog toga sam dodatno sretan, što smo pobijedili”, rekao je Džekson.

Istakao je koliko je bilo važno da ekipa igra agresivno, na ivici faula, pa i onda kada to arbitri sankcionišu nizom prekršaja. Upravo to je žrtva pojedinca za tim, o kojoj je uoči utakmice govorio trener Jasmin Repeša.

“Kao tim, bili smo dobra cjelina i vidjelo se da smo spremni da se borimo. Igrali smo baš onako kako je potrebno u ovako važnim mečevima. Bilo je tu i nekih malo grubljih momenata, vidite da se dosta namjernih faulova sudi tokom mečeva… To je prosto nivo energije koji je potreban za ovakve utakmice i ništa neobično. Takav stav nam je potreban i za Zagreb. Pobijediš ili izgubiš, sve stane u taj jedan meč. Moramo pokazati da smo svjesni te situacije”, kazao je Džekson.

Sve ukupno, protiv Cedevite je odrađen dobar posao, što je podstrek za duel u Zagrebu u nedjelju, odlučujući u ovoj seriji plej-ofa.

“Nije bitno, kada pomognete ekipi da pobijedi. Ovog puta u “Morači” nije bilo mnogo šuteva za mene u prvom poluvremenu, a u drugom su se prilike otvorile. Tako vas utakmica ponese, nikad ne znate kada će vam se ta vrata otvoriti, bitno je samo da budete spremni. Meč vas “zovne” i na vama je da napravite pravi potez”, zaključio je Edvin Džekson.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
varvar stari
Gost
varvar stari

Pokazivao si ti i prije da si pojacanje i da ti je stalo da odigras dobro.Ali ovu utakmivu si ubio.Ne toliko zbog pojena sto si dao,vec zbog odbrane koju si odigrao.Strasan si bio.Ako ti i Bel odigrate odbranu kao ovu utakmicu,Gordic koji igra sve bolje,uz sve ostale mi dobijamo Cedevitu sigurno.

Titograd
Gost
Titograd

Odigrao je najbolju utakmicu od kad je došao u Budućnost. A da bi “ubijedio” navijače moraš da odigraš makar 5 takvih utakmica u kontinuitetu. Viđećemo…

Paspalj Zarko
Gost
Paspalj Zarko

ovom igracu treba trener da ga postavi na poziciju koja mu odgovara, da ga ne vadi iz igre (po 10 min) kad postigne radnu temperaturu i oladi ga skroz i posle ovaj treba da pogadja i da grize.. kako za njega trener je potreban i za erla koji je vrhunski igrac ali kad mu se lopta da na 5-6 sekundi… Više »

Titograd
Gost
Titograd

Vidimo koliko se razumiješ u košarku, čim kažeš da igrač (Kol) treba da igra 40 minuta?!? Nema toga majčinoga sina koji može da igra 40 min. ovakvu atomsku košarku. Što se Gordića tiče, upravo je Repeša uništio i njega i Nikolića i Popovića… Znaš li da je Kol u zadnjoj utakmici protiv Cedevite u jednom trenutku imao šut 13-2 ?!?… Više »

Prč
Gost
Prč

U zagreb ce pobijediti ekipa koja bolje udje u mec, mislim da tamo nece biti nikakvih preokreta. Nadam se da ce to biti buducnost

Micko
Gost
Micko

Sve u svemu on i jeste najbolji od svih novih a i najvise se trudi

Send this to a friend