Košarka

Džikić govorio o stanju Edvina Džeksona, gostovanju Real Madridu…

Trener košarkaša Budućnost Volija Aleksandar Džikić zadovoljan je igrom ekipe u susretu sa FMP-om, te poručio da će njegovi izabranici bez pritiska otputovati na evroligaško gostovanje Real Madridu.

Branilac trona u ABA ligi savladao je sastav iz Železnika 79:59 i stigao do trećeg trijumfa u regionalnom takmičenju.

“Prava muška borba. Imaju nekoliko mladih igrača koji nadolaze, imaju nekoliko starosjedilaca. Ne mislim da smo imali lagan posao, niti smo to očekivali. Zadovoljan sam pobjedom, idemo dalje, nema šta. Hvala navijačima koji su došli da nas podrže”, bile su prve Džikićeve impresije nakon utakmice.

“Plavi” su na polovini susreta vodili 48:28 i činilo se prelomili utakmicu. Ipak, FMP je uspio nakratko da se oporavi i smanji na -8 početkom posljednjeg kvartala.

“Teško je najprije steći, a zatim održavati visoku razliku. Oni su pogodili neke šuteve u trećoj četvrtini. Bili smo jasni u zahtjevu ko može da šutira u ekipi FMP-a, ko ne. To smo ispoštovali. Zasmetalo mi je što smo na tih 20 poena bili nedorečeni u napadu. Vjerovatno smo se umorili. Ne mogu da kažem da nismo. Takvi padovi će se uvijek dešavati protiv protivnika koji igraju samo jednom sedmično, koji imaju vremena da se adekvatno spreme”, rekao je strateg Podgoričana.

Večerašnju utakmicu je zbog virusa propustio Edvin Džekson, a u sastavu ponovo nije bilo Nikole Ivanovića.

“Nadam se da je završena ta priča sa virusom, Džekson je na kraju prošao najgore, mada ima par momaka koji se lome ponovo”, kazao je Džikić, koji je na ovoj utakmici ukazao šansu Seadu Šehoviću i Aleksi Iliću.

Slijedi meč sa Realom u Madridu u okviru 4. kola Evrolige.

“Čeka nas lagano gostovanje. Nemamo nikakv pritisak. Idemo da se takmičimo s ljudima koji su prvaci Evrope. Vodićemo Ivanovića, biće s nama i Džekson. Da li će igrati, to ne znam”, istakao je Džikić.

Budućnost Voli gostuje Realu u četvrtak u 21 čas.

L.Đ.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
srb
Gost
srb

bice bas lagano u madridu za real

somi
Gost
somi

Djuka nemam sto dodati

Djuro
Gost
Djuro

Lagano gostovanje sta to pricas dzikicu ostavku podnesi jer si ti samo za aba ligu. I povedi sa sobom dzeksona, c.clarka i ovog crafta. Najavio si ih ko najbolje igrace a oni nemogu pogoditi nista pogotovo ovaj clark smjesan mi je a rekoste najbolji strelac u saratovu. Ovaj craft najbolji defanzivac neka cuva igrace ko vilbekina i daleko ce stic.… Više »

Titograd
Gost
Titograd

Ovo je to bravo djuka

Varvari konik
Gost
Varvari konik

Djukocu za trenera

Send this to a friend