Košarka

Džikić: Izjavu Bokana smatram kao podršku, desetkovani smo povredama

foto: aba-liga.com

Trener Budućnosti Voli Aleksandar Džikić doživio je kao podršku izjave predsjednika kluba Dragana Bokana da je nezadovoljan igrama ekipe u prvom dijelu sezone, ali da neće žuriti sa promjenama.

“Kao podršku naravno, kako bih ih drugačije shvatio”, kratko je prokomentarisao srpski stručnjak na konferenciji za novinare.

Uz to, sa velikim problemima suočava se stručni štab pred duel sedmog kola Evrolige protiv Baskonije. Sigurno je da neće igrati Aleksa Ilić i Zoran Nikolić, dok je neizvjestan nastup Danila Nikolića i Alena Omića.

Uz to, Baskonija je sjajna ekipa, sa mnogo kvalitetnih igrača, ali Aleksandar Džikić najavljuje borbu.

“Vrlo mobilna ekipa sa veoma “dugačkim” igračima na centarskim pozicijama. Nama manje ili više odgovara ili ne odgovara. Nije bas sjajna varijanta sada. Šengelija i Vojtman su jaka oružja rivala. Oni su agresivni u odbrani. Pritisnu rivala preko cijelog terena. Na nama je da izađemo i borimo se, kao i dosad. Vidjećemo gdje će utakmica da ode”.

Budućnost je zbog povreda imala problema i u organizaciji treninga.

“Na treningu nije bilo Zorana i Danila Nikolića, Alekse Ilića i Alena Omića. Četvorke su igrali Koti Klark i Sead Šehović.”

Baskonija će biti slabija za organizatora igre Grejndžera.

“Neće im mnogo nedostajati. On je bek ap plej i stvarno dobar igrač. Međutim, Uertas može bolje.”

Iako su najavljena pojačanja, još od toga nema ništa.

“Morate Bokana da pitate za pojačanja. Radili smo nešto, pa se izjavilo, to što smo mislili da će biti do ćetvrtka, ipak neće biti. Kako stvari stoje neće biti uopšte. Gledamo trzište i dosta je nezahvalno za ovaj nivo takmičenja. Problem je dovesti igrača koji hoće da se uklopi. Treba naći igrača koju je pipnuo loptu od juna pa na ovamo. Na iste adrese kucamo i mi i brojni timovi iz Evrolige. U Evrokupu mnogo timovi koji su bolja prilika od Budućnosti finansijski. Teško je naći igrače koji će žrtvovati pare za jači nivo košarke. Prošle godine je bilo lakše”.

Stručni štab se nadam da povreda Alekse Ilića zadobijena u duelu sa Žalgirisom nije teže povrede.

Ponudićemo mu sve što možemo kao podršku. Ima mišljenje da je povreda velike težine. Ja stvarno ne želim da postavljam dijagnoze. Sve će se znati vrlo brzo. Nije naivno. Koga nema bez njega se mora. Nema vajde da analiziramo, istakao je Džikić.

Centar Filip Barović optimista je i pored problema sa kojima se suočava Budućnost.

“Dolazi nam ekipa Baskonije, spremali smo se nakon pobjede nad Mornarom. ABA liga je mnogo važna, pobjeda nad Mornarom je mnogo važna. Imamo dosta povreda, ali svi momci koji budu spremni daće 100% da pobijedimo Baskoniju. Mi sami sebi stvaramo pritisak, trudimo se i želimo najbolje. Nemojte da mislite da nam treba neko drugi da nam stvori pritisak. Atmosfera u ekipi je uvijek bila dobra, ali ne možemo da budemo nasmijani, da se ponašamo veselo kad izgubimo”, rekao je Barović.

Budućnost Voli i Baskonija igraće sjutra od 19 sati u dvorani “Morača”.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Kleopatra
Gost
Kleopatra

CITAVU UTAKMICU MORATE DA ODIGRATE DOBRO ….POCNETE DOBRO I ONDA SE IZGUBITE…TREBA ISTIM TEMPOM DO KRAJA…

Budva
Gost
Budva

Kad plejovi prenose loptu 10, 12 sekundi napada potrose u nista, onda mora bit los napad iznudjen sut obicno Klarka guraju mu vruc krompir u ruke,
Dobar plej hvali za Euroligu

KakoE
Gost
KakoE

Plejovi, hvali…. aj u BD zivota ti

Dukljanin
Gost
Dukljanin

Amateri..a plata vrh…..

Vasso
Gost
Vasso

Kaze gazda da je nezadovoljan radom trenera, ali da teenutno nema nikoga na trxistu koga mogu da dovedu… Ako je to podrska, onda je “trener” u pravu.

KakoE
Gost
KakoE

Morate da odigrate CIJELU UTAKMICU , ne prve dvije cetvrtine …., to je najveci problem !!

DUKLJA
Gost
DUKLJA

Morate Bokana da pitate za pojačanja.Bit će pojačanja koliko oćete kad prođe onaj šleper banana.

UDBA
Gost
UDBA

Da li je na presu bio centar Zoran Nikolić ili Filip Barović? Zoran je optimista, a rekao Barović… Ispravite to.

Duklja
Gost
Duklja

Atleska ekipa, lakse je bilo dobit Darusafaku, Armani ili cak ovaj Makabi, realno mogu upisat odma skor 0-8 sa ovom igrom iz Bara.

KakoE
Gost
KakoE

Armani je mnogo lakse dobiti ? Mhh.. sad mi rece koliko se razumijes u kosarku 🙂

Duklja
Gost
Duklja

Armani krenuo sut 3tekme nece ih bit medju 8 na kraj, i lak im raspored bio protiv Buducnosti i vi sudite oni vrh ekipa.
Kad se sloze obrane Armani otpada ziv bio pa vidio.

Kralj Nikola I
Gost
Kralj Nikola I

A kad ste bili zdravi čuda ste činjeli…!!!???

Send this to a friend