Košarka Odigran drugi 3x3 Montenegro turnir u sezoni

Ekipa G-unit slavila u Bijelom Polju

Ekipa G-unit pobjednik je basketaškog turnira u Bijelom Polju, drugog 3×3 Montenegro turnira u sezoni 2021, koji je održan u organizaciji JU Centar za sport i rekreaciju.

Ekipa u sastavu Marko Dabanović, Marko Mijović, Miloš Milošević i Vladimir Tomašević je u finalu savladala ekipu Dangerous sa 21:15, i revanširala se za poraz u finalu turnira u Podgorici, prvog u ovoj sezoni.

“Dangerous je bolje otvorio meč, poveo sa 8:4, a onda je na scenu stupio Dućo Milošević i serijom pogodaka donio preokret, a na kraju i titulu svom timu”, navodi se u saopštenju.

To je druga titula Barana u Bijelom Polju, pošto je G-unit na istom mjestu slavio i 2018. godine, takođe ui finalu protiv tima Dangerous.

“Prvog dana događaja, na programu je bio basket turnir za najmlađe, kao i razne aktivacije i takmičenja za isti uzrast. Polaznici škole košarke Jedinstvo su se drugog dana preselili na tribine, a ,,plavi teren’’ su zauzeli najbolji crnogorski basketaši. Na turniru su učestvovale ekipe iz svih djelova Crne Gore, a među njima i tri iz Bijelog Polja. Najbliža prolazu u četvtrfinale je bila TNT Apoteka Gušmirović, koja je poražena od Tristar Nikšić, i to dvojkom Nemanje Tomaševića u posljednjim sekundama meča. U nokaut fazi, polufinale su očekivano izborili prva tri nosioca Dangerous, G-unit i Wolves Admiral, a među četiri najbolje ekipa se prvi put našla i mlada ekipa iz Bara – Shaolin. Nakon pobjeda Dangerous-a i G-unit-a, održalo se finale takmičenja u šutiranju trojki “Martinova trica”, u čast preminulog mladog košarkaša Jedinstva i učesnika ovog turnira, Martina Šćekića. Najbolji trojkaš je bio Marko Vesković”, navodi se u saopštenju.

Sljedeće sedmice su na programu dva 3×3 turnira – u petak će se igrati u Golubovcima, a za vikend je po rasporedu tradicionalni basket turnir u Pljevljima, “Baci drogu u koš”.

Tags
Send this to a friend