Košarka

Energija koja se osjeća u gradu odavno nije bila ovakva

foto: KK Budućnost

Plejmejker Budućnosti Nikola Ivanović vjeruje da će mečevi protiv Crvene zvezde u Podgorici proteći u nezapamćenoj atmosferi, te da “plavi” imaju dobru priliku da osvoje titulu ABA lige.

Rezultat u seriji je 1:1, pošto su Podgoričani braionicu trofeja oduzeli prednost domaćeg terena u prvom međusobnom meču finala.

“Svima je jasno šta znače ovi mečevi za nas, ova velika prilika. Energija koja se osjeća u klubu i gradu odavno nije bila ovakva. Treba da očekujemo bolju Zvezdu nego u Beogradu. Dobra stvar je to što nijesmo ni mi tamo bili perfektni, možemo znatno bolje. Siguran sam da će atmosfera biti takva kakvu nikad do sada nijesam doživio. Vjerujem da imamo dosta dobru priliku”, istakao je Ivanović.

Budućnost je u drugoj utakmici imala poteškoće u čuvanju reketa…

“Zvezdini bekovi su visočiji i fizički moćniji od nas, ali dobro skok nijesmo kontrolisali. Zvezdina igra kreće od Ročestija, to je tako cijele sezone. Treba očekivati i bolju igru Feldina, koji je pod pritiskom u ova dva meča. Ono što mi treba da radimo je dosta prosto, imamo igrače koji igraju dobro odbranu na loptu i tako će i biti. Što se Dolmana tiče, kvalitetom je možda broj jedan u Budućnost Voliju. Njegov kvalitet sve više dolazi do izražaja. Što želimo od njega i trebamo od njega to i radi. Tako će biti i u Podgorici”, zaključio je plej Budućnosti.

Treći meč finalne serije igraće se sjutra u SC Morača s početkom u 20 časova.

L.Đ.

Send this to a friend