Košarka

ESPN: Dončić prvi pik

foto: fiba.com

Luka Dončič biće pik broj jedan na predstojećem NBA draftu i kaparisaće ga Finiks, predviđaju košarkaški analitičari ESPN-a.

Slovenački reprezentativac i as Real Madrida našao bi se ispred Diandrea Ejtona sa Univerzitea Arizona, a među deset najboljih još se nalaze Mohamed Bamba, Džeren Džekson junior, Marvin Begli III, Majkl Porter junior, Tre Jang, Vendel Karter junior, Kolin Sekston i Mikel Bridžis.

“Dončić igra na višem nivou od NCAA već neko vrijeme, otkad je imao 16 godina, i to igra mnogo, a sada je zvijezda. Na kraju mjeseca napuniće 19 i još nije viđeno ono što on radi u drugom takmičenju po kvalitetu na svijetu. To nisu radili ni Adetokumbo ni Porzingis, čak ni Dirk Novicki“, objasnio je Fren Frašila, ekspert ESPN za koledž košarku, i dodao:

“Nije izvanredan atleta, to je znak pitanja, ali najbolje poređenje koje mogu da vam dam jeste da je on kombinacija Gordona Hejvorda i Manua Đinobilija. Ima Hejvordove fizikalije, koje jesu ipak dovoljno dobre, i ima Đinobilijev mozak, a to je veliki kompliment“.

Dobru poziciju na NBA draftu ESPN prognozira i mladom košarkašu Cedevite i reprezentacije Bosne i Hercegovine Džananu Musu.

L.Đ.

 

Send this to a friend