Košarka Elitno takmičenje objavilo kratki film o Crnogorcu koji je obilježio najveće uspjehe španskog kluba

Evroliga: Bojan je simbol Valensije

foto: www.euroleague.net

Kad bi Bojan Dubljević to poželio, lako bi mogao postati gradonačelnik Valensije – tako je Martin Hermanson, saigrač našeg slavnog centra u evroligaškom timu, govorio o kapitenu crnogorske reprezentacije za sajt elitnog evropskog takmičenja.

Evroliga je priredila kratki film o Bojanovom životu u Valensiji i klubu čiji je svojevrstan simbol. U njemu su govorili sam Dubljević, ali i brojni saigrači – o Crnogorcu koji je Valensiji donio najveće uspjehe u klupskoj istoriji.

– Ovaj klub je savršen za mene. Prije svega, svako u našem kolektivu, igrači, treneri, osoblje, svi mi pomažu. Od prvog dana kada sam došao ovdje sam prihvaćen perfektno. Navijači me vole, volim i ja njih… Za mene, vrlo je bitno da imam tu konekciju sa navijačima. Pružaju nam adrenalin da igramo tako da pružimo ono najbolje što možemo. Želim da vide sa Valensiju doživljavam kao dom. Valensija mi je pružila sve i ja želim da Valensiji pružim sve – rekao je Dubljević.

A slavni Amerikanac Derik Vilijams, krilni centar i nekada drugi pik na NBA draftu, govorio je o Nikšićaninu koji je do ove sezone bio veliki rival na terenu, a sada saigrač.

– Prošle godine imao sam priliku da prvi put igram protiv Bojana. Čvrstina koju donosi, sposobnost da šutira sjajno trojke, liderstvo… To je ono što se traži od njega i što on stalno isporučuje – rekao je Vilijams.

Nikola Kalinić, slavno krilo iz Srbije, kazao je koliko je Dubljević utkan u imidž koji Valensija gradi.

– Na svakom koraku možete vidjeti Bojanove slike, u dvorani, po gradu… Tu su svi trofeji koje je osvojio, donio klubu. Jasno je da je on značajan dio istorije, identiteta kluba – rekao je Kalinić.

Islanđanin Hermanson je pokušao da opiše na koji način je Dubljević bitan ne samo klubu, nego i svima u jednom od najvećih gradova u Španiji.

– Ponekad imam priliku da prošetam gradom sa njim, i to je na neki način smiješno. Svako, na svakom koraku ga prepoznaje. To sve pokazuje koliko je posvećen Valensiji. Zna se da je jedan od najboljih centara u Evroligi, ali nikad se nije spekulisalo da će otići. Ta posvećenost klubu me iskreno impresionira – zaključio je Hermanson.

Dubljević je od 2012. član Valensije, prvi je strijelac u istoriji kluba, dvostruki osvajač Evrokupa i šampion Španije iz 2017. godine.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Hernan
Gost
Hernan

Dubi legenda! Vazda svim srcem igra za repku i klub,što navijači vide i cijene,zato je tako popularan i voljen!

MJ 23 great
Gost
MJ 23 great

Rijetki su ovakvi sportisti i ljudi u svakom SMISLU, ponos DRŽAVE i našeg NARODA. Sve najbolje živa legendo.

1918.
Gost
1918.

(Vele)majstor i Čovjek!!! Ponos Crne Gore i Valensije!!!

Send this to a friend