Košarka

Evroliga će zapamtiti našu domaću hemiju

foto: KK Budućnost

I kada ugrije napolju, u kolašinskoj dvorani je tek oko 20 stepeni. Ispod klupskog bijelog trening dresa je jedna iz serije njegovih dukserica. Da upije više znoja i umora, jer se on na treningu ne štedi.

Nikola Ivanović živi svoje prve evroligaške pripreme, pošto je najprije dosanjao snove “dječaka” iz Šargarepe. Evropa, ona najbolja košarkaška je stigla u njegovu Podgoricu. A za nju se treba i te kako spremiti.

“Prvih nekoliko dana su bili uvodni treninzi, a sada je već podignut intenzitet. Treniramo agresivnije i sa malo više kontakta. Sve to izgleda dobro jer nam je svima jasno na kojem nivou treba da igramo. Nivo treninga uvijek mora da bude iznad onog nivoa koji nas očekuje na utakmicama Evrolige. Svi smo maksimalno fokusirani da ispunimo zahtjeve koji se pred nas postavljaju”, ističe Ivanović.

Nikola, sportski i košarkaški fanatik se pripremao za pripreme. Njemu je i ljeto košarkaško i sa loptom. Kako sebe priprema za Evroligu ovaj dvadeset četvorogodišnjak, koji je još kao košarkaški tinejdžer osjetio adrenaline vrhunskih košarkaških pobjeda?

“Razumio sam da je ovo šansa i izazov za koji, iskren da budem, prije nekoliko sezona nijesam ni pomišljao da mi se može desiti. Svjestan sam da svake nedjelje dolazi po jedan od najboljih evropskih plejmejkera da igra protiv mene i ja protiv njega. To je nešto što me vodi i što mi daje ogroman motiv. Cijelo ljeto sam trenirao i vjerujem da će mi se sve to vratiti kada bude najpotrebnije i meni i ekipi” iskreno će Nikola.

Spoljna linija “evroligaša” iz Njegoševog parka je kompletirana i već odmiče u uigravanju. Dva zvučna pojačanja, Džekson i Kraft su podigli konkurenciju, ali i obavezu učinka na evroligaškim parketima. I u napadu i u odbrani.

“Nama koji se dobro poznajemo od prošle sezone stigla su kvalitetna pojačanja na spoljnim pozicijama. Samo je Erl Klark “četvorka” ka “petici”. Sa Edvinom Džeksonom, Aronom Kraftom i Koti Klarkom već pravimo konekciju koju očekujemo. Prednost naše spoljnje linije je što možemo da igramo na više pozicija. Gordić, Kraft i ja možemo da se mijenjamo na “jedinici”, ja i Gorda opet na “dvojci”. Tako možemo vrhunski da funkcionišemo jer imamo dosta izbora i igračkih mogućnosti zaključio je Nikola Ivanović.

Sjajno u Kolašinu

Nikola Ivanović je prvi put na pripremama u Kolašinu i kaže da ima samo jednu riječ sjajno!

“Kada je Budućnost Voli prije dvije godine bila na pripremama u Kolašinu, nijesam bio u ekipi. Prvi put sam tu i sve je izvanredno. Udobnost u hotelu, dobra hrana, odlični uslovi u dvorani koja je blizu hotela. Svi ljudi oko nas su pozitivni i trude se da nam izađu u susret. U hotelu “Bjanka, u dvorani, u gradu. Između napornih treninga uživamo…”

34 “trojke” zaredom

Svaki slobodni trenutak će iskoristiti da šutne “trojku” više. Ruka sluša, samo se preciznost “kupi” hiljadama šuteva. I u kolašinskoj dvorani, Nikola će doći prije ili ostati duže da se povećaju rubrike šutnutih “trojki. Uostalom to je i dodatna obaveza jer je pogađao istorijske “trojke” sa druge strane terena. Otkrio nam je i da su mu rekord 34 “trojke” pogođene zaredom. Možda već i u Kolašinu taj rekord obori.

Petica se čeka ili..

U reketu “evroligaša su i oporavljeni, silno motivisani Barović, prošlom sezonom “očeličeni” mladi Zoran Nikolić i Erl Klark koji kao Lendri prošle sezone može da bude pravi i na poziciji 4 i 5.

“Mi treniramo sa kompletnom energijom i kompletnom pokrivenošču na svim pozicijama. Imamo puno povjerenje u saigrače koji pokrivaju poziciju u reketu. Za Barovića su povrede prošlost i osjeća se njegov napredak. Zoran Nikolić je prošle godine imao više nego solidnu sezonu i sigurno da ima prostora za nadgradnju. Naravno da se mnogo očekuje i od Erl Klarka”, objasnio je Ivanović.

Pravila domaće “hemije”

Nikola Ivanović je siguran da će Budućnost Voli u prvoj evroligaškoj sezoni imati nešto što neće imati nijedan od 15 elitnih konkurenata, velikana i starosjedilaca u ovom takmičenju.

“To je ta naša domaća “hemija. Svi domaći igrači koji su bili autori prošlogodišnjeg podviga su tu. A takav ambijent nam je generalno, prošle godine donio rezultat. Tim putem idemo i siguran sam da će se novi igrači na pravi način uklopiti u pravila domaće “hemije”. Vodićemo računa jedni o drugima i na toj timskoj atmosferi stvarati uslove za dobar rezultat.”

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Titograd
Gost
Titograd

Kako doci do karte

Maestro
Gost
Maestro

I da bude 0-30 skor, a neće, navijaćemo za vas svim srcem! Pokažite ovima što vazda sumnjaju, što ne navijaju za klub iz svog grada. Samo hrabro, pa da vidimo kako će se provest evropske zvijezde u Morači. Mislim da će Nikola da ostavi trag u Euroligi, i da će ga malo bolje upoznati košarkaški stručnjaci!

Preko Morace
Gost
Preko Morace

Sa nestrpljenjem ocekujemo novu sezonu i cekamo da izadjete na parket i znajte da cete podrsku imati dobijali gubili samo je bitno da ginete svaku utakmicu!

BoaciCZ
Gost
BoaciCZ

Hahhaha pogotovo ako karte budete djelili po javnim prduzecima i mjesnim organizacijama dps-a.

Send this to a friend