Košarka

Evroliga ponovo stanuje u Njegoševom parku

foto: KK Budućnost VOLI

Evroliga od sinoć ponovo stanuje u Njegoševom parku – košarkaši Budućnosti vratili su u društvo najboljih timova Evrope sa stilom u sezoni, kada se to najmanje očekivalo.

Podmlađen tim sa nikad manje stranaca sa skromnim ambicijama počeo je sezonu, a ekipa je rasla iz utakmice u utakmicu.

Odlične partije u ABA ligi i Evrokupu vratile su nadu navijačima “plavih” da bi ova sezona možda mogla da bude TA.

foto: KK Budućnost VOLI

Iako je u završnici ligaškog dijela takmičenja izgubljena pol pozicija pred plej of, ta činjenica kao da je dodatno motivisala izabranike Aleksandra Džikića.

Iščupali su “plavi” uz malo sportske sreće pobjedu u prvom meču protiv Cedevite u polufinalu, a nije ih pokolebao ni poraz u Zagrebu u duelu broj dva.

U majstorici je “Morača” bila krcata, ali kao da je pritisak okovao ruke košarkašima našeg prvaka sve do posljednje četvrtine, a onda je uslijedila eksplozija.

Huk sa tribina i furija na terenu progutali su Zagrepčane i zakazali finale sa velikim rivalom.

foto: KK Budućnost VOLI

U finalnoj seriji protiv Crvene zvezde “plavi” su pokazali više, pobijedili tri puta, ukupno u pet od šest ovosezonskih utakmica nadigrali su Beograđane i zasluženo osvojili istorijski pehar za mjesto u Evroligi.

“Morača” je eksplodirala, napravljen je pravi “pakao”, koji je na kraju, u sportskom smislu rečeno, progutao sada već bivšeg regionalnog šampiona.

“Ovo je najbolji osjećaj u životu. Ne znam što bih drugo rekao, zaista je fantastično sve. Ovo je velika pobjeda svih nas, pobjeda navijača, igrača, stručnog štaba.Dobili smo ove sezone po pet puta i Crvenu Zvezdu i Cedevitu i mislim da nema dileme da smo zasluženo stigli do trofeja”, rekao je Nemanja Gordić, zvanično najbolji igrač finalne serije, čovjek koji se vratio u Podgoricu i odigrao sezonu života.

Ako smo popularnog Gordu voljeli i prije nekoliko godina, kada je igrački stasao u Podgorici, jedan čovjek uklesao se u srca navijača “plavih” i sigurno će njegovo ime zlatnim slovima biti upisano u istoriju Budućnosti. Aleksandar Džikić je uspio da na momke prenese nevjerovatnu energiju i ubijedi ih da mogu da sruše i na papiru bolje timove nego što je to Budućnost. Veliki šmeker i motivator, čovjek koji je ove sezone bio za korak ispred praktično svakog rivala.

” Osvojili smo ABA ligu, lijepo je to, upisali smo se u istoriju kluba. Čestitam mojim momcima, zaslužili su da se raduju, ali ne znam hoću li dogodine biti na klupi u Evroligi”, rekao je Džikić i odmah zadao domaći zadatak upravi “plavih” da što prije dogovori nastavak saradnje sa temperamentnim stručnjakom, kojeg su sinoć na konferenciji za novinare iznenadili njegovi igrači.

Jedan od najboljih u finalnoj seriji bio je Nikola Ivanović, koji je možda postigao i četiri ključna poena u završnici utakmice.

“Nevjerovatno koliko mi ovo znači. Mislim da ovaj grad to dugo zaslužuje, znali smo čitavu sezonu šta želimo i uspjeli smo. Gordić je vukao cijelu seriju, meni je drago što sam večeras uspio da vežem nekoliko poena što je presudilo kako se ispostavilo. Opet kažem zaista ne mogu da opišem koliko mi znači”, rekao je Ivanović, a predsjednik Dragan Bokan najavio je da će već u ponedjeljak otputovati u Barselonu kako bi sa čelnicima elitnog takmičenja dogovorio nastup u Evroligi od sljedeće jeseni.

Nikako ne smijemo zaboraviti ostale igrače, koji su ostavili posljednji atom snage na parketu tokom cijele sezone. Filipa Barovića koji je pobijedio neugodnu povredu i sinoć bio odličan pod oba koša, veliko srce Petra Popovića, igračku lucidnost Kajla Lendrija, iskustvo Džastina Dolmana, kapitensku rolu Seada Šehovića…

Podgorica će biti domaćin mečeva Evrolige prvi put od 2002. godine. Od generacije Vlada Šćepanovića, Gaša Pajovića, Dejana Radonjića, Nikole Bulatovića, Dragana Vukčevića, kao i Saše Obradovića, Dejana Tomaševića, Milenka Topića… Padali su tada velikani evropske košarke u grotlu “Morače”, a navijači se nadaju da će se istorija ponoviti.

U atmosferi kakva je bila u mečevima sa Crvenom zvezdom, definitivno neće biti nepobjedivih.

B.J.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bobo mali
Gost
Bobo mali

Sta je Covicu,nemate

Đole
Gost
Đole

Sta je Covicu,nemate

Bimbo
Gost
Bimbo

A ne daj boze sto se cini od Montenegrinskije lazova Sta pominjete Njegosev park japosle 26 godina dosa zelio da vidim dje sam Boks trenira tamo nema nista ni hale ni kosarkaskog igralista ili sam ja osliepijo

Varvari
Gost
Varvari

Padace velikani ako se promijeni tim,sehovici odlazite i pola ekipe jos

Klara
Gost
Klara

Sehovici ostanite. Dobri igraci dobri i vaspitani momci ,mnogi bi se trebali ugledati na njih.

Olujko
Gost
Olujko

Pa kaze spalila si sve, sve (fmp) u dimu nestaje…

Milo
Gost
Milo

Ovo je prvi put da se igra evroliga pod okrivljem uleba

Varvari blok 5
Gost
Varvari blok 5

Bez sehovica sledece god, boze pomozi

Sektaši
Gost
Sektaši

Haha,pogotovo su se velikani plašili Pajovića ,Vukčevića i Danila Mitrovića i pokojnog DPSa

Boli istina
Gost
Boli istina

Čemu radovanje,ovo je bruka i sramota doći do titule na ovaj način….Bokan sve kupuje parama,a razmišlja li da će jednog dana i on doći na tapetu pa završiti kao Marović u nekoj ludari…ovo je zastidje za generacije….

Nikola I
Gost
Nikola I

boze koliko vas je dusmana i izdajnika, no se nadam da cemo se sad kad Milo pobijedi narednih 5 pozabavit vama!! raspadali se kakvi ste..

Boli istina
Gost
Boli istina

Raspadao se ti i najmilije ti!!!

Klara
Gost
Klara

E ako ima toliko e neka ga vala. Kakvih bolesnih osoba ima boze dragi. Kupij BOKANE kupuj 😂😂😂😂

Sale
Gost
Sale

Molim vas zasto ste obrisali komentar. Ja kao Srbin poreklom iz Crne Gore se stidim ovakve titule. Nije sramota casno gubiti od veceg i boljeg, od nase Zvezde koja je najveci srpski klub i prirodno je da mali gube i budu zadovoljni casnim porazima. Ne treba nam ovakav sampion. Bolje da je pobedio Fljamurtari nego oni.

Maslo
Gost
Maslo

Sram te bilo! Taj sluganski inferiorni metalitet ne stanuje vise u Crnoj Gori! Crna Gora pobjedjuje i ne stidi se toga! Ti treba da se stidis sto si spreman da za saku propalih dinara prodas svoje porijeklo i glumis vjecitog gubitnika da bi gazda bio zadovoljan.

Cica
Gost
Cica

Sale brate nas. Danas do pobjede pa cemo onda preispitati i Nato i Kosovo i ovu titulu. Vraticemo se svojoj braci i traziti oprost za sve.

Sale
Gost
Sale

Znam ja da prava Crna Gora zivi i strada za srpstvo i da nas ima jos takvih tamo. Bez srpstva i stradanja ona gubi smisao postojanja kako rece nas veliki Matija i postaje predmet stida za sve nas koji zivimo u velikoj nasoj majci Srbiji.

Acko
Gost
Acko

Bi li ti da mi stradamo a da nam ti i Matija dajete zatatke iz Madere? Malo morgen prodane duse!

Sale
Gost
Sale

Ti ocito ne znas za Mojkovac gde su nasi preci stradali da otvore put vecem i snaznijem bratu, jer jedino on je mogao kasnije nesto uraditi. Domet manjeg brata je da strada za veceg i da mu tako pomaze. Zvezda je mogla jedina nesto uraditi u Evroligi.

Klara
Gost
Klara

Boze bolesnog uma

Biće još
Gost
Biće još

Sale Mutavi, znamo da tebe i matije bećkoviće boli svaki uspjeh Crne Gore, ne moraš nam to objašnjavat, samo spremite se da patite i ubuduće, ne mogu vam ništa…

Klara
Gost
Klara

Ajte branite srbstvo tamo dje bi trebalo a nas ostavite da se ,,mucimo,, odje

Komentator
Gost
Komentator

A sto se ti stidos titule? Mislim, moze da ti nije bilo, mozes biti tuzan, mozes biti ljubomoran, sve ok… Al sto bi se stidio? Cak i da je sve sto je Covic mlatinjao prethodnih dana, ne moj slobodno da se stidis u nase ime. Idi, slihtaj se, navijaj za druge, uzivaj u svom “objektivnom”, dodvorickom i inferiornom pogledu na… Više »

Sale
Gost
Sale

Stidim se jer sam poreklom iz Crne Gore kao sto sam se stideo i kad ste namestili pobedu na Evroviziji i kad ste namestili pobedu vaterpolista u Malagi i kad ste namestili pobede rukometasica i kad ste namestili referendum za otcepljenje i kad namestate pobede na izborima sve jednom istom coveku. Sve same namestaljke. Pa svakom je jasno da nije… Više »

EX SRBIJA
Gost
EX SRBIJA

ja kao srbin iz srbije se stidim svake namjestaljke, kad ste namjestili 3 za redom u aba ligu sto je covic i vucic kupili a sad su naisli na tvrdo i sa malo vise para od njih.. stidim se svake namjestene titule u super ligi srbije u zadnjih 10 god, stidim se onih providnih namjestaljki u vaterpolo kad su nas… Više »

Sale
Gost
Sale

Ti nemas bre veze sa Srbijom kad pises tom ruralnom ijekavicom. Sve tvoje price o srpskim namstaljkama su truba. Zna se ko ima prljav novac i ko namesta da bi vestacki naduvao imidz svoje banana drzave za koju inace niko ne bi ni znao da postoji.

samo MILO
Gost
samo MILO

jesi li ti onaj sale mutavi, a nee njega su crnogorci oladili.. ahahahahaha

Klara
Gost
Klara

Odreci se porijekla da se ne bi stidio jadan ne bio

darko
Gost
darko

A kako ne namjestismo da se ti ne rodiš😊

Nikola I
Gost
Nikola I

ooo pusti jadan sta im objasnjavas, nemaju oni taj kapacitet da to shvate, sta reci o nekom ko zivi u ubjedjenju da ih rusija stiti i brani!!>>???

Klara
Gost
Klara

I da je Kosovo dio Srbije nek uzivaju

Cibona ZG
Gost
Cibona ZG

Što se stidiš oni i jesu Fljamurtari…

Nikola I
Gost
Nikola I

samo da nisu srbi pa sto god..

Nikola I
Gost
Nikola I

meni je zao samo sto nato nije bombardovao jos 3 mjeseca…

Klara
Gost
Klara

Jaka SLAMKA medju vihorove jaka mala ali jaka CRNA GORA

novo
Gost
novo

Sa onakvim uslovima u dvorani ne bi mogli da igraju ni u somalijsko prvenstvu

Podgoricanin
Gost
Podgoricanin

Izjede te ljubomora!

Pg Podgoricani
Gost
Pg Podgoricani

Novo aj zdravo SELJACINO jedna, ko zna jesi li ikad i dodirnuo loptu, a ne da pricas o sportu. Uslovi i atmosfera za pamcenje i ponos. Svaka cast momci

Sektaši
Gost
Sektaši

Jeste li bili svi iz DPSa ili vas ima i iz SD

samo MILO
Gost
samo MILO

DPS i to samo podgoricki..

Send this to a friend