Košarka

Evropski gigant u Morači: Nek’ se ponovi mart 2000. godine!

Istina je da Panatinaikos nije rival za vađenje iz krize u kojoj se nalaze košarkaši Budućnost Volija, ali je sigurno protivnik protiv kojeg bi u “Morači” izabranici Aleksandra Džikića mogli da pokažu da vrijede više nego što to pokazuju rezultati na startu sezone.

U Podgoricu dolazi višestruki prvak Evrope, ali bi jaka podrška sa tribina mogla da ponese “plave” do trijumfa, koji bi možda sezonu usmjerio u željenom smjeru.

Budućnost još čeka na “važnu” pobjedu u ovoj sezoni. “Plavi” su izgubili oba meča od Crvene zvezde, poraženi su i od Cedevite, uz četiri neuspjeha u elitnom evropskom takmičenju, pa pobjede nad Krkom, Igokeom i FMP-om nikako ne mogu da zadovolje ambicije Podgoričana.

“Želimo da pokažemo našim navijačima da ih poštujemo i da ih trebamo da budu uz nas. Nema boljeg načina od igranja srcem i sa strašću protiv ekipe kao što je Panathinaikos. Od početka do kraja meča”, rekao je trener Džikić, koji je veoma svjestan i kvaliteta večerašnjeg rivala:

“Oni su odlična ekipa ali mi treba da mislimo na stvari koje možemo kontrolisati – naš fokus, energija i egzekucija”, jasan je bio srpski stručnjak.

Sa druge strane, PAO u Podgoricu dolazi u delikatnom trenutku. Ima dvije pobjede u četiri kola Evrolige, prošle sedmice izgubio je domaći parket u duelu sa Žalgirisom, a poslije meča sa “plavima” čeka ga grčki klasiko protiv Olimpijakosa.

Trener Atinjana Ćavi Paskval jasno je poručio da njegov tim neće kalkulisati večeras u “Morači”.

“Za nas je utakmica u Podgorici kao finalna. Možda je čudno to što kažem jer su odigrana tek četiri kola, ali to je istina. Moramo da budemo bolji nego u proteklim mečevima. Budućnost napreduje iz meča u meč, pogotovo kod kuće. Protiv Makabija skoro do kraja su bili u meču. Moramo da budemo spremni”, istakao je španski trener.

Večerašnji duel Budućnosti Volija i Panatinaikosa, koji počinje u 19 sati, biće sedmi međusobni.

Naš tim radovao se pobjedi jednom, i to 2. marta 2000. kada je u “Morači” bilo 77:64.

Bio je to drugi duel osmine finala, a Budućnost je na kraju eliminisana u majstorici u Atini.

Dejan Tomašević sa 28 poena i Vlado Šćepanović sa 15 predvodili su Podgoričane u dosad jedinom trijumfu nad Panatinaikosom.

Iste sezone Panatinaikos se okitio evropskom titulom.

Neka se večeras u “Morači”, skoro dvije decenije kasnije, ponovi scenario iz marta 2000. godine!

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
ASAS
Gost
ASAS

ovo je zadnja sansa za ove strance, ili da se ne ljubimo..

Podgoricanin
Gost
Podgoricanin

Ne vidim ja odje Tomasevica i Spcepanovica , ali daj Boze evo da dobiju , dako se probude iz zimskog sna vise Americka pojacanja.

Send this to a friend