Košarka

Fener nadigrao Real, protiv Olimpijakosa za evropsku krunu

foto: www.euroleague.net

Košarkaši Fenerbahčea savladali su Real Madrid 84:75 i plasirali se u finale završnog turnira Evrolige u Istanbulu.

Ekipa Željka Obradovića zasluženo je došla do trijumfa, pa će se u nedjelju boriti sa Olimpijakosom, koji je u prvom polufinalu bio bolji od CSKA 82:78.

Od starta je domaći tim nametnuo svoju igru, a Real je u prvom dijelu bukvalno živio od poena Serhija Ljulja, koji je za poluvrijeme ubacio 19 koševa. U nekoliko navrata Fener je imao dvocifrenu prednost, a upravo je sa plus 10 otišao na veliki odmor.

Tokom treće dionice sastav iz Istanbula je povećavao zalihu, ali se tada raspucao Džejsi Kerol i sa tri vezane trojke vratio Real na jednocifreni zaostatak.

Međutim, raznovrsnost u igri bila je adut turskog tima,naročito u reketu gdje su dominirali Judo i Veseli, pa je rezultatska neizvjesnost izostala.

Ekpe Judo bio je najefikasniji u redova Fenerbahčea sa 18 poena, a tom učinku dodao je i 12 skokova. Bogdan Bogdanović upisao je 14, dok su po 12 ubacili Nikola Kalinić i Jan Veseli.

Sa druge strane 28 poena Serhija Ljulja, a 21 Džejsija Kerola, dok je ostatak tima iz Madrida podbacio.

Finalni duel Fenerbahčea i Olimpijakosa na programu je u nedjelju od 20 sati. Biće to šansa i za Željka Obradovića da osvoji deveti trofej Evrolige u trenerskoj karijeri.

Send this to a friend