Košarka Mornar večeras ovjerava plasman u FIBA Ligu šampiona

Formalnost u Topolici

Mornar je pobjedom 96:68 u Lisabonu u četvrtak zaslužio, da večerašnji (19h) revanš protiv Benfike u Baru, u kvalifikacijama za FIBA Ligu šampiona, bude formalnost

Barani su odigrali izuzetno u Portugaliji, a pred domaćim navijačima žele novo dobro izdanje i lijepo predstavljanje u prvom takmičarskom meču sezone u “Topolici”. Trener Mihailo Pavićević zahtijeva ozbiljan pristup.

“Ostvarili smo, zaista, veoma dobar rezultat u prvom meču, ali u Baru se igra nova utakmica, Benfika ima solidan sastav i moramo priči utakmici kao u Lisabonu, maksimalno ozbiljno i angažovano. Neophodno je da duel iskontrolišemo od početka do kraja. Nema uljuljkivanja, ništa nije završeno dok ne bude završeno”, rekao je Pavićević.

Već od kraja naredne sedmice Mornar ulazi u žestok ritam mečeva u dva takmičenja, tako da je ovaj duel odlična priprema za predstojeće izazove.

Izvjesno je da Nemanja Vranješ i Vukota Pavić ponovo neće nastupiti Mornar, nijesu se oporavili od povreda. NE očekuje se ni nastup Mirze Begića, nije igrao ni u Lisabonu.

Po pravilima FIBA, u LŠ ekipe moraju imati makar pet domaćih igrača koji su između 12. i 20. godine igrali barem tri sezone u domaćem šampionatu.

Za večerašnji meč u sastavu Mornara to su Šehović, Mugoša, Jelenić, Vujošević i Pavićević. Sastav će kompletirati Nidam, Ros, Pulen, Luković, Markota, Bjelica i Voler.

Tags
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Magarica
Gost
Magarica

Sigurno je dobra kvota na dvojku , ili makar 2 pp😂🙈🙈

Send this to a friend