Košarka kvalifikacije za eurobasket

Francuzi pod pritiskom

Francuska mora pobijediti protiv Crne Gore kako ne bi iskomplikovala plasman na Eurobasket, jasna je košarkaška javnost u toj zemlji.

Nakon povratka iz Njemačke i ubjedljivog poraza u Vehti, Francuzi su predvođeni selektorom Vensanom Koleom trenirali u dvorani ,,Vendespas. Za selekciju je veliki problem neuigranost, uz izostanak igrača iz Evrolige, NBA i Evrokupa.

“Prije svega potrebna nam je čvrstina i fokus u odbrani. Odatle će doći i kvalitet u šutu, koji je izostao u prethodnom meču sa Njemačkom. Samo da ostanemo skoncentrisani rekao je Amat M’Baje, krilni centar Karšijake, koji je jedini igrao prošle godine na Svjetskom prvenstvu u Kini od igrača koje na sada računa”, selektor Vensan Kole.

Interesantno, samo je jednom do sada Francuska igrala u dvorani “Vendespas, što je bio dodatni razlog kritika njihove javnosti na račun nacionalnog saveza. Uz bojazan da će to dodatno odmoći reprezentaciji. Još 2015. godine, predvođena NBA zvijezdom Tonijem Parkerom, u ovoj dvorani Francuska je pobijedila Ukrajinu 95:63.

“Nama je bitno prije svega da dobra podrška ne izostane, a vjerujem da ćemo imati sjajne navijače. Očekujem punu dvoranu”, rekao je M’Baje.

Igrači koji konkurišu za meč protiv Crne Gore su: Butelj (Bilbao), Šasang (Dižon), Kordinije (Nanter), Fal (Ankara), Invernici (Limož), Žilijen (Dižon), Konate (Tenerife), M’Baje (Karšijaka), Mišino (Bulonj), Utara (Monako), Ruselj (Bilbao) i Jabusele (Nanđing).

Send this to a friend