Košarka

Gajić: Crna Gora je favorit

foto: FIBA

Sa 22,8 poena i 14 skokova, koje prosječno bilježi u aktuelnim kvalifikacijama za EP Marica Gajić je i statistički jedna od najboljih igračica.

U utakmici protiv Slovačke, košarkašica turskog Hataja, upisala je 39 poena, te dodala 19 skokova, i 19 skokova, pa se od nje u meču protiv Crne Gore, koji se igra u subotu u 20.15 u Skenderiji, očekuje jako mnogo.

„Poznajemo ekipu Crne Gore jako dobro i u ovoj utakmici one su favoritkinje, s obzirom na to da nama nedostaje nekoliko bitnih igračica. Međutim, vjerujem da će košarkašice koje su dobila poziv, dati sve od sebe na parketu i da ćemo uspjeti u našim nadanjima da pobijedimo u ovom meču, kako bismo nastavile živjeti san. Svjesni smo snage protivnica, ali ukoliko odigramo slično kao u prvom našem duelu, vjerujem da ćemo slaviti i u Skenderiji, a podrška publike bi nam itekako značila, jer bi nam oni bili dodatni vjetar u leđa“, kaže Marica Gajić, koja je dodaje kako je zadovoljna tretmanom u turskoj i evroligaškoj ekipi Hataj.

“Ovo mi je četvrta sezona u Turskoj, u kojoj se osjećam kao domaći igrač. O kvalitetu same lige ne treba puno govoriti, jer se radi o jednoj od najboljih u Evropi. Ako ovakva situacija i dalje ostane u Turskoj, moja želja je da tu ostanem još dugi niz godina, ako ne i do kraja karijere. Stvarno mi je ugodno”, kaže Marica, koja se u ovoj sezoni kali i psihički, jer nem dovoljnu minutažu.

„Želim dokazati treneru da može imati povjerenja u mene i da, bez obzira na moju mladost i godine, mogu puno da pomognem timu. Hataj je respektabilna ekipa, koja ima velika očekivanja u Euroligi i nadam se da ćemo ih ispuniti, te da ću i ja svojim dobrim igrama doprinjeti tome”, nadanja su bh. košarkašice.

 

Send this to a friend