Košarka Budućnost Voli večeras u Istanbulu napada prvu pobjedu u Evrokupu

Galata nije za vađenje, ali…

Budućnost Voli se nalazi u teškom trenutku (tri vezana poraza,uprava razmišlja da li dapruži podršku Mijoviću ilida traži novogtrenera), najbolji lijek za izlazakiz krize i rezultataje pobjeda, ali plavi nijesu u situaciji daprijete Galatasaraju…

Šampion Crne Gore i viceprvak ABA lige u okviru 4. kola Evrokupa gostuje Galati u dvorani Sinan Erden domu Istanbulu.

Turci su favoriti na papiru, ali Budućnost morada slavi na Bosforu ukoliko želi da zadrži kakve-takve šanse za plasman u TOP16 fazu.

“Galatasaraj je izuzetno jak protivnik, posebno za momenat u kojem se nalazimo, a koji nije najsjajniji poslije svih poraza. Situacija u Evrokupuje takva kakva jeste, a gora od trenutnog skora 0:3 je činjenica da smo od direktnih konkurenata – Trenta i Arke – izgubili na svom terenu”, svjestan je mladi trener plavih Petar Mijović da je situacija u grupi D teška…

“To nam sve otežava situaciju i mogućnosti da hvatamo nit sa drugim krugom.”

Eventualni trijumf bi sačuvao nadu o drugom krugu, ali što je još važnije, uticao bi na poljuljano samopouzdanje.

“Na gostovanje najkvalitetnijoj ekipi u našoj grupi idemo hrabro, da pokušamo da kroz takve utakmice podižemo formu i da uradimo sve da iznenadimo ako se za to ukaže šansa. Galatasaraj je ozbiljan tim, što je pokazao u Turskoj i Evrokupu”, poručio je Mijović.

Galata zavisi od Vebstera i Herisona, pored Unikahe su pokazali najviše u grupi D i protiv njih se teško vaditi. Ali, Budućnost će uraditi sve za pobjedu, kao i da poprave igru u odbrani i napadu.

“Protivnik ima kontinuitet u spoljnoj liniji, na pozicijama ‘četiri’ i ‘pet’ su izuzetno pokretljivi i atletski potkovani. Galatasaraj je talentovana ekipa, napadački orijentisana i protiv nje će ključna biti timska odbrana i bolji pristup osnovnim zadacima, kao što su zatvaranje koša i kontrola skoka i tranzicije”, jasan je Petar Mijović, koji je poentirao. “Igramo protiv ekipe koja je agresivna i ako im se dozvole otvoren teren i laki poeni u tranziciji, te drugi napadi, postaju opasniji i u pozicionoj igri. Dakle, odbrana će odrediti koliko dugo ćemo parirati i da li ćemo moći da iznenadimo”.

Utakmica počinje u 18.30 sati.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Clasic
Gost
Clasic

Da batalimo Eurokup jer smo vec tu razbijeni sto se rezultata na tom takmicenju tice. Da se okrenemo samo ABA ligi .ekipa nam nema kapacitet za 2 jaka takmicenja. Okrenimo se realnosti malo.

delboj
Gost
delboj

Odradite Galatu bez vadjenja, molim.

Send this to a friend