Košarka

Generacija za ponos svih Crnogoraca

Crna Gora ne mora da brine za svoju košarkašku budućnost. Čudesna generacija koju je selektirao Mladen Ostojić krči put ka zlatnim visinama i daje nadu svim ljubiteljima sporta da u godinama koje dolaze možemo s velikom dozom optimizma da iščekujemo njihove nastupe.

Kadeti nas oduševljavaju svojim umijećem i milina je, makar na ovaj način, biti dio jedne od najljepših priča u istoriji crnogorske košarke. “Crveni” su plasmanom u polufinale premašili sva očekivanja na Evropskom prvenstvu u Podgorici, a bilo bi više nego zasluženo da se Kljajić, Vlahović, Tomašević, Vujisić i društvo nađu na pobjedničkom postolju – vjerujemo na najviši stepenik istog.

Na šampionatu Starog kontinenta Crna Gora je dosad odigrala pet utakmica, od kojih je četiri riješila u svoju korist. Sam start turnira i meč protiv Švedske bio je nagovještaj da ovi momci mogu mnogo, a jasan dokaz stigao je odmah potom. Na koljena je bačena moćna Španija, selekcija koja je prošle godine bila prvak Evrope u ovom uzrastu.

Poraz od Letonaca nije uzdrmao našu ekipu, uprkos činjenici da smo završili kao trećeplasirani u grupi. Put nas je odveo na Italiju, a u upravo u osmini finala “crveni” su demonstrirali pobjednički karakter.

Ubjedljiv trijumf nad “azurima” je dodatno napunio samopouzdanjem ovu sjajnu generaciju, koja nije ustuknula ni pred još jednim favoritom, Litvanijom. Zemlja koja živi za košarku je u potpunosti nadigrana, posebno u taktičkom smislu. Dakle, Crna Gora ne samo da je pobijedila branioca titule, već je bila bolja i od, sada već, bivšeg vicešampiona Evrope.

Veličanstven rezultat i plasman među četiri znači(o) je višestruko. Naš nacionalni tim je ušao u borbe za medalju, ali I izborio plasman na Mundobasket u Argentini.

Slijedi meč protiv Srbije, u petak od 20:30 časova u SC Morača. Neki bi rekli „sad ili nikad“, međutim ovim klincima ne treba nametati nikakv pritisak. Uostalom, dokazali su već da mogu protiv svih…

Ovo je i najbolji poziv svim navijačima da dođu sjutra i daju veliku podršku generaciji koja obećava da jednog dana može biti čak i zlatna. Možda već u nedjelju!

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Djurisic major
Gost
Djurisic major

Srbijo oderi ove dukljane i spusti ih na zemlju ipak su oni treca liga!

Srpski Bar
Gost
Srpski Bar

Ajmooooooo??????????????

AntivirusMNE
Gost
AntivirusMNE

BAŠ SU ZGODNI. PRVA KLASA.

Gost
Gost
Gost

Bravo!

Mulevic
Gost
Mulevic

Cinimi se da se previse forsira Vujisic dosta autora nerezonski

razal
Gost
razal

Bio bi red da televizija prenosi utakmice

?257000$0000?
Gost
?257000$0000?

Bravo momci. ………

Perko
Gost
Perko

Steta sto ova generacija nema boljeg trenera, jer ovi momci imaju ono najvaznije zelju, volju i srce i samo zahvaljujuci tome pobjedjuju….

Blavor
Gost
Blavor

Samo hrabro i bez treme , dajte srce na terenu pa nek bolji pobijedi !

Dukljanin
Gost
Dukljanin

Đjetići .klinci srbos vele

Zeta
Gost
Zeta

Odlican text!svaka cast momci!

ponos
Gost
ponos

Konačno pravi selektor i pravi momci. I generacija U18 je izuzetno talentovana (simonovic, brnović, zizic, titic, slavković, cepic i povrijedjeni drobnjak ) a nastup na prvenstvu je bio jako loš, sreća pa je obezbijedjen opstanak. Igrači su fizicki nespremni dosli na prvenstvo nakon dva mjeseca priprema , totalno neuigrani, bez ambicije…U odnosu na individualni kvalitet tih momaka rezultat na prvenstvu… Više »

Aco
Gost
Aco

Bogavac nema veze sa trenerskim poslom .greska saveza

Send this to a friend