Košarka Kontrolni dueli Budućnosti Voli i Mornar

Generalke za izazove u ABA ligi

Košarkaši Budućnost Volija i Mornara odigraće večeras (19h) u “Morači” prvi od dva zakazana prijateljska duela.

Podgoričani i Barani nakon napornih priprema već su u seriji kontrolnih mečeva, a dvije utakmice (večerašnja u Podgorici i 21. septembra u Baru) biće posljednje provjere za prve ovosezonske izazove dva najbolja crnogorska košarkaška kluba…

Podgorčani su na okupu još od 8. avgusta, kada su pod vodstvom novog trenera Slobodana Subotića počeli pripreme, a nakon dvadesetak dana rada u Podgorici i Kolašinu “plavi” su u Kranjskoj Gori odigrali dva meča savladali su Himki (83:74) i Nižnji Novgorod (79:74). Nakon toga Budućnost Voli je u okviru memorijalnog turnira “Mirza Delibašić” u Sarajevu savladala Kluž (82:79), dabi u finalu turnira doživjela poraz od ekipe Cedevita Olimpija (79:70). “Plavi” su nakon toga trenirali u Podgorici, a prije šest dana u “Bemax areni” savladali su Mega Bemax (99:91).

U toj utakmici Podgoričani su pokazali dobar ritam, a kroz dva meča protiv Mornara “plavi” žele da dodatno podignu formu, jer ih 27. septembra očekuje četvrtfinale ABA Super kupa protiv Cibone.

Sa druge strane, Mornar je nakon brojnih pojačanja, 12. avgusta zvanično počeo sa pripremama. Barani su tokom mini turneje po Srbiji odigrali šest utakmica Mornar je u Čačku savladao bugarsku ekipu Balkan (83:79), da bi zatim doživio poraz od Borca (94:90).

Mornar je slavio protiv bivšeg ABA ligaša mađarskog Solnoka (102:93), a onda je doživio dva poraza od beogradskih timova, prvo od Zvezde (90:72), te od FMP-a 93:88. Neposredno prije puta za Kluž na međunarodni turnir, Mornar je u Podgorici trijumfovao protiv Mega Bemaxa 96:92.

U Klužu Mornar je poražen u polufinalu od Partizana (77:60), a u meču za treće mjesto protiv domaćina, Barani su sredinom treće četvrtine gubili 58:46, a nakon brojnih čudnih sudijskih odluka, Mihailo Pavićević odlučio je da povuče ekipu sa terena.

Mečevi protiv najvećeg konkurenta za domaće trofeje, Mornaru će biti generalne provjere uoči nastupa u kvalifikacijama za FIBA Ligu šampiona. Barani 26. septembra gostuju holandskom Groningemu, a revanš je tri dana kasnije u “Topolici”.

Send this to a friend