Košarka

Godina kada je Nikola Ivanović postao heroj Podgorice

foto: KK Budućnost

Godina velikih uspjeha, sjajnih igara, ali i godina kada je Nikola Ivanović skinuo veliko breme sa leđa.

Rodio se u godinama kada je rođena i velika Budućnost, rastao gledajući kako Podgorica ima fenomenalnu košarkašku ekipu. Već kao dječak najavio da će biti lider nove velike Budućnosti.

Nije u tome uspio u prvom mandatu u omiljenom dresu, ali je u 2018. sve došlo na svoje.

“Iskreno sve ovo što se izdešavalo i osvajanje trofeja omogućilo je da mi padne ogroman teret sa leđa. Sigurno da sam nosio ogromno breme zbog toga što Budućnost nije postigla ništa i zbog toga što ja nijesam u Podgorici ostavio pravi trag. Nakon prošle sezone sve je lakše, jer konačno je sve leglo na svoje.” kaže zvanično najbolji košarkaš u Crnoj Gori za CdM i dodaje:

“Generalno izuzetno uspješna godina za mene u svakom smislu. Uspješna klupski i reprezentativno, ono što se izdvaja je titula ABA lige koja je nakon mnogo godina stigla i to je jedna lijepa stvar koja je obilježila ovu godinu!”

Ivanović je 2015. odlučio da ode iz Budućnosti i proba nešto novo. Mega, pa AEK i Orlandina bili su priprema da prošle sezone bude vođa i heroj.

Odlazak iz Morače omogućio mu je da shvati da je košarka njegov posao na koji mora da se fokusira. Pomoglo mu je i da se nosi sa pritiskom ogromnih očekivanja.

“Mislim da je mnogo značilo što sam otišao. Nakon dvije godine što sam bio vani, vratio sam smireniji. Došao sam opet u Podgoricu sa ciljem da odradujem svoj posao i da me samo košarka zanima. To je ono što sam naučio u inostranstvu i sigurno da me je napravilo mnogo zrelijim.” kaže Nikola.

Svi u Podgorici znali su ga otkad je počeo da najavljuje velike stvari. Dugo se šaputalo da raste veliki igrač u Njegoševom Parku. Potvrde o vanserijskom talentu stizale su sa svih strana, pa je tu bio i nastup na čuvenom Najki Hup samitu, sa igračima poput Viginsa, Šarića, Egzuma.

foto: aba-liga.com

Podgoričani su u maju prošle godine dočekali Nikolu Ivanovića kao heroja, onoga koji donosi velike trofeje. Odjednom je postao pravi heroj grada, koji ga je odlikovao i nagradom 19. decembar.

Pitali smo ga i je li ogromna slava uticala na njega.

“Kad god pričam sa ljudima, djeluje mi da iskreno razgovaraju sa mnom, da mi iskreno čestitaju na svemu. Nekako odajem utisak da mogu svi da pričaju sa mnom o svemu i to me onako čini srećnim, sve ovo što se izdešavalo nije me promijenilo i dalje sam isti. I dalje sam onaj momak iz kvarta, kako se kaže, definitivno se nije ništa promijenilo.” poručuje uz dječački osmijeh, samo njemu svojstven, plejmejker koji ima tek 24 godine, da se ne zaboravi.

Nagrada za osvajanje ABA lige je nastup u Evroligi.

“Sigurno ne možemo biti zadovoljni rezultatima u dosadašnjem toku sezone, iako smo ostvarili nekoliko velikih pobjeda. Mislim da nas je Evroliga malo zatekla, da su ljudi previše očekivali, pa i da smo mi previše očekivali od sebe. Svakako da je svaka utakmica novi doživljaj i u odnosu na ABA ligu, uz svo poštovanje, ogromna je razlika. Svaki minut proveden na terenu u utakmicama Evrolige je novo ogromno iskustvo, nevjerovatno koliko je veći zamor i koliko mora biti veći fokus.” ističe Ivanović.

foto: fiba

Kao što je na početku razgovora i kazao, Nikola je imao izuzetne nastupe i u dresu reprezentacije Crne Gore. Sada je naš nacionalni tim blizu Mundobasketa, što bi bila senzacija.

“Reprezentacija ima šansu da napravi ogromnu stvar. Krenuli smo sa porazima, međutim rasli smo kao ekipa. Počeli smo da dobijamo tijesne utakmice, što znači da smo sazreli. Razumijemo se međusobno, imamo vrhunski raspoređene uloge i sjajnu atmosferu, tako da mi mnogo znači ovo što je reprezentacija postigla i nadam se da ćemo zaokružiti sve u februaru.”

Ivanović je trenutno van terena zbog povrede. Ono što se slabije zna je činjenica da je mjesecima igrao sa bolovima.

Koljena ga muče, ima tendinitis, povredu koja je isjeckala karijeru Rafaela Nadala. Nikola je rizikovao, bukvalno do krajnjih granica.

“Bilo je frustrirajuće jer nijesam mogao da igram onako kako bi trebalo, znao sam koji je razlog za to, ali ipak mi je smetalo. Trudio sam se da pružam maksimum u svakom meču. Ipak sada je došlo vrijeme da stanem, jer su me doktori upozoravali da mi je čak i karijera ugrožena. Kada sam uvidio da je sve vrlo ozbiljno, uslijedio je dogovor da moram da odmorim.” zaključio je Ivanović.

Plejmejker Budućnosti na teren bi trebalo da ponovo izađe u februaru….

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Zabjelo
Gost
Zabjelo

Eo nas divni cdm nece da mi objavi komentar.a napisa sam.da nije ni on ni gordic a ni dzile donijeli titulu vec ona bukva od javora jadnog.

NK-CT
Gost
NK-CT

Divni nas Nikola.Hvala ti za svu radost koju si nam pruzio,za ponos i pripadnost rodu svome!!!Zivio i srecan bio!

Realni
Gost
Realni

Kako forsiraju ovog momka kao da je Stef Curry, a momak je prosjecan igrac.
Vidjeli smo dolaskom Bela sta znaci imati dobrog plej mejkera i koja je razlika izmedju doticnog i Bela.

BudoMNE🇲🇪
Gost
BudoMNE🇲🇪

On samo u Buducnost moze da igra,sto ne napisete u kojim je to velikim klubovima igrao?Kakav klub takav i junak.

Pgpg
Gost
Pgpg

Vau kakav komentar, bravo ti ga. Bas si pametan

inTurs
Gost
inTurs

vidim da imas neke komplexe :))))

Joko
Gost
Joko

Kompleksi kod posrbica su urođeni. Nevolja im je. Ne znaju ni ko su ni od koga su…

Cotty
Gost
Cotty

Sledece godine kapiten Buducnosti. Sehovici u penziju

Serdar Janko
Gost
Serdar Janko

Ipak je ovaj lik pored njega bio mvp lige i donio titulu u podgoricu. Nikola je jedan manji dio te price ali je pogodan ovako za propagandu jer je tu domaci. Titulu su realno donjeli Dzile i Gordic prije svega.

russ
Gost
russ

Heroj.???? znate li vi šta treba čojek da uradi da bude heroj…ne znate, zato ga i kačite dje stignete i kome stignete.

Tuski
Gost
Tuski

Russ bravo,po cemu heroj on,to su budalastine sto pisete,sto nisu obradovali siromasnu djecu pa da svi budu heroji.

Jovo90
Gost
Jovo90

Dzoni legenda

Gledaj vamo
Gost
Gledaj vamo

Nikad više 2018 !

Tupko
Gost
Tupko

Kako ste dosadni s ovim tekstovima..sinovi podgorice..sokacima..aoo ..

Jovanka
Gost
Jovanka

Vala zaista, nesto se tripuju, a ne znaju ni oni sto ce im to…

ČovkeGmaz
Gost
ČovkeGmaz

Drži se ti kutlače

Send this to a friend