Košarka

Gordić u Baru podsjetio na prošlosezonska izdanja

foto: KK Budućnost Voli

Budućnost Voli protiv Mornara u nedjelju u Baru za malo je ispustila 22 poena prednosti iz finiša druge četvrtine ali je usjela da pobijedi sa praktično osam igrača u rotaciji od starta drugog poluvemena. Pod pritiskom je pokazala karakter.

U nedjelju u ,,Topolici” ABA šampion je imao lidera na terenu, Nemanju Gordića na nivou partija iz prethodne sezone. Od uvodnog dijela meča i poena u seriji, do realizacije u završnici kada se lomio rezultat, Gordić je pronalazio rješenja.

“Veoma važna utakmica za nas je bila ova u Baru. Došla je u nezgodnom momentu, poslije nekoliko lošijih mečeva i poraza u Evroligi. Drago mi je daje ekipa pokazala karakter i da smo ostvarili pobjedu”, rekao je Gordić.

Plejmejker je meč završio sa 21 poenom, sedam skokova, pet asistencija i dvije ukradene lopte. Indeks od 28 poena je pokazao daje bio dominantna figura na terenu.

“Bili smo bolji tokom cijele utakmice. Vodili smo praktično od početka do kraja. Nije lako držati tokom više od pola meča razliku od preko 20 poena. I to naročito protiv ekipe poput Mornara, koja ima dosta odličnih šutera koji u svakom momentu mogu da vas kazne”, dodao je Gordić.

Budućnost Voli je u Baru dočekala i dobro izdanje beka Nikole Ivanovića. Podgoričanin je upisao 15 poena, uz sedam asistencija i dva skoka. Čini se kada Džikić odluči da gradi napade za Gordića i Ivanovića, stvari bolje funkcionišu na terenu.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Robby
Gost
Robby

“Čini se” da su igrali protiv Mornara a ne Panatinaikosa, pa zato tu mogu Gordic i Ivanovic

Send this to a friend