Košarka

Gordić za CdM: Velikanima će biti teško u Morači, ali je ABA prioritet

foto: euroleague.net

Priliku za prvu pobjedu u gostima ove sezone u Evroligi košarkaši Budućnost Volija imaće sjutra na parketu Gran Kanarije, a jedan od aduta “plavih” biće Nemanja Gordić, koji u posljednje vrijeme igra na prošlogodišnjom fenomenalnom nivou. U razgovoru za CdM ističe da će sa saigračima i stručnim štabom učiniti sve da oteža velikanima evropske košarke posao u “Morači”, ali da je prioritet odbrana trofeja u ABA ligi.

Organizator igre Podgoričana poštuje ekipu, koja je iz veoma jake Endesa lige uspjela da izbori plasman u Evroligu ove sezone.

“Očekuje nas jako teška utakmica, oni su dobili Milano u gostima i to dovoljno govori o njihovoj snazi, ali ja se nadam da možemo odigrati dobar meč i probati da ostvarimo prvu pobjedu u gostima”, rekao je Gordić na početku razgovora za CdM.

Prošle sedmice je u “Morači” pala Barselona. Gordić je u ranoj fazi utakmice dobio tri lične greške, ali je uspio da u finišu pokrene tim sa osam uzastopnih poena i povede regionalnog šampiona ka trijumfu.

“Zadovoljan sam prije svega jer u posljednje vrijeme mnogo češće pobjeđujemo nego ranije, i nadam se da ćemo tako nastaviti. Što se tiče utakmice sa Barselonom, drago mi je da sam na kraju ipak uhvatio ritam jer mi je bilo izuzetno teško vratiti se u utakmicu poslije tri faula”.

Pobjede nad Baskonijom, CSKA i Barselonom, povećali su apetite i među navijačima “plavih”. Iskusni plejmejker spušta loptu na zemlju, ali najavljuje da se nada da će biti još uspjeha do kraja sezone u elitnom takmičenju.

“Znače nam dosta pobjede nad velikim evropskim timovima, ali ne treba pretjerivati sa pričama kao što su neosvojiva tvrđava. Svaka utakmica u Evroligi je mnogo teška za nas, a trudićemo se da našim protivnicima u “Morači” bude još teže. Takođe, nadamo se da ćemo uspjeti pobijediti i u gostima.”

foto: aba-liga.com

Budućnost je u posljednjih mjesec popravila formu i pokazala da rezultati sa početka sezone nisu bili realan pokazatelj kvaliteta ekipe Aleksandra Džikića.

“Ne mogu da kažem da se nešto promijenilo. I ranije smo govorili da je ovoj ekipi trebalo malo vremena i strpljenja jer četiri – pet novih igrača nije lako uklopiti, naročito kad nemate mnogo vremena za trening zbog broja utakmica koje imamo ove sezone.”

Jedan od ljubimaca navijača Budućnosti ističe da je ipak fokus na odbrani trofeja u ABA ligi. Konkurencija je ponovo jaka, tu su Crvena zvezda, Cedevita, Partizan, neugodna Mega…

foto: KK Budućnost Voli

“Naši apetiti su isti, ABA liga je prioritet, a u Evroligi svaka pobjeda za nas je velika stvar. Naravno trudićemo se da ih imamo što više”, zaključio je Nemanja Gordić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
joco89
Gost
joco89

samo jako gorda

pgMne
Gost
pgMne

Vrijeme za pobjedu na strani, idemo plavi!

varvar stari
Gost
varvar stari

Lose si krenuo bio u sezonu i to nas je dosta poremetilo.Cim si poceo da dizes formu,poceli su i rezulyltati da dolaze.Naprijed majstore!

ASAS
Gost
ASAS

samo gazite

Ax122
Gost
Ax122

Jedino sto ne mogu da prezalim jeste sto ovaj momak ne igra za crnu goru…da igra siguran sam da bi ua razliku od vucevica i svojevremeno pekovica ostavljao srce na terenu

Jovo90
Gost
Jovo90

Idemo Gorda

Robby
Gost
Robby

Gorda najvise petlje imas, samo malo manje srljaj molim te,i sve je full!

Send this to a friend